Sertifiointijärjestelmät

Rakennusten energiatehokkuuden parantaminen on Saint-Gobainin strategian ytimessä. Vihreällä suunnittelulla on myönteinen vaikutus yleiseen terveyteen ja ympäristöön, ja lisäksi se vähentää käyttökustannuksia ja edistää kestävän yhteisön syntymistä. Siksi Saint-Gobain aktiivisesti tukee ja käyttää kestävää kehitystä edistäviä, johtavia sertifiointeja.

Kierrätys

Kierrätämme kipsiä uusiin kipsilevyihin, lasia eristysmateriaaleihin ja jätettä kuivatuskerroksiin.

LEED


Monet Saint-Gobainin tuotteet noudattavat LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -sertifiointijärjestelmää, joka on U.S. Green Building Councilin kehittämä rakennusten suunnittelun, rakentamisen, käytön ja kunnossapidon luokitusjärjestelmä.

 

Viime vuosien aikana yksi yhtiön tytäryhtiöistä, Saint-Gobain Glass, on esitellyt kehittyneimpiä energiatehokkaita lasipinnoitteita, jotka on tarkoitettu asuin- ja liikerakennusten julkisivuihin, kattoikkunoihin ja kaikenlaisiin ikkunoihin. Näiden suorituskykyisten pinnoitettujen lasituotteiden vaikuttaviin ominaisuuksiin kuuluvat lämpöeristys, näkyvän valon läpäisy ja auringonsuoja, joiden ansiosta osa niistä on saanut LEED-hyväksynnän.

BREEAM


Ympäristöluokitusjärjestelmä BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) kehitettiin Isossa-Britanniassa vuonna 1990. Nykyään se on maailman käytetyin rakennusten sertifiointijärjestelmä.

Saint-Gobainin ratkaisuja käytetään monissa BREEAM-sertifioiduissa rakennuksissa (esimerkiksi lasituotteiden muodossa), ja yhtiö pyrkii kestävän asumisen suunnannäyttäjäksi osoittamalla erinomaisuutta kolmella tasolla: energiatehokkuus vähentämällä rakennusten energiantarvetta, asukkaiden viihtyvyys – ja ympäristövastuu tekemällä tuotteiden elinkaariarviointeja

DGNB


DNGB-sertifiointi kehitettiin Saksassa (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen), mutta sitä käytetään nykyään monissa maissa. Sertifikaatti myönnetään rakennuksille, jotka täyttävät tietyt ympäristöä, sosiaalisia asioita, prosesseja ja teknistä laatua koskevat vaatimukset. Eli lyhyesti sanottuna kestävälle rakentamiselle.