Turvallisuus ja puolustus

Saint-Gobain toimittaa ratkaisuja turvallisuus-, puolustus- ja henkilö- ja omaisuudenturvateollisuuteen.

Innovatiiviset materiaalit puolustusteollisuuden käytössä

Hexoloy® sintrattuja piikarbidi-suojia
Hexoloy® sintrattuja piikarbidi-suojia

Saint-Gobain Ceramic Materials valmistaa sintratusta piikarbidista keraamisia Hexoloy®-levyjä. Materiaalia käytetään luodinkestävissä liiveissä sekä ajoneuvojen ja ilma-alusten panssaroinnissa, sillä se on erittäin kulutuksen- ja iskunkestävää.

Saint-Gobain Performance Plastics’in valmistamilla ilma-alusten tutka-antennien suojakuvuilla on hyvä säteilynläpäisykyky ja ne antavat kestävimmän suojan puolustuskoneiden tutkille. Tarkkaan mitoitettuja tutkakupuja tarvitaan rannikkovalvonnassa, etsinnässä ja pelastustoimessa, säähavaintojen kartoituksessa ja muussa ilmassa tehtävässä havainnoinnissa. Tutkakuvut on usein valmistettu Saint-Gobain Quartz’in Quartzel® -kuidusta

Saint-Gobain Performance Plastics valmistaa myös paineilmalla toimivia maatutkakupuja. RAYDEL® tutkakupu- ja antennijärjestelmien elektromagneettinen suorituskyky on optimaalinen. Joustavilla RAYDEL® -kuvuilla on ilmeinen etu verrattuna jäykkiin rakenteisiin, sillä ne eivät tarvitse kehystä tai pultattuja paneeleja, jotka muissa ratkaisuissa häiritsevät radiotaajuuksia. Yhdestä kappaleesta vailla saumoja valmistettu kupu on täysin vesitiivis.

Saint-Gobain Crystals valmistaa läpinäkyvää safiirilasia puolustusajoneuvojen ikkunoiden panssarointiin. Nämä ikkunat ja tuulilasit valmistetaan kookkaista safiirilasilevyistä, joissa on moninkertainen lasi-polykarbonaattilaminointi. Ne kestävät hiekan aiheuttamaa hankausta ja ohjusiskujen aikana syntyviä syövyttäviä kaasuja.


PANSSARILASIRATKAISUT

Saint-Gobain Sully toimittaa ikkunoita ja muita korkeatasoisia läpinäkyviä orgaanisia materiaaleja ilmailu- ja puolustusteollisuuden panssarointitarpeisiin ja siviilipuolen turvallisuussovelluksiin. Saint-Gobain Sully valmistaa panssaroiduissa ajoneuvoissa käytettäviä luodinkestäviä laminaatti- ja komposiitti-ikkunoita, jotka kestävät kaiken tyyppisiä ammuksia. Muita käyttötarkoituksia ovat laivaston alusten ohjaushytit ja puolustuskoneiden tuulilasit sekä häivepinnoitetut ohjaamokuomut.

RATKAISUJA IHMISTEN JA OMAISUUDEN SUOJELUUN

Vetrotech Saint-Gobain on maailman johtava tulenkestävän lasin valmistaja. Sen lasituotteet suojelevat ihmisiä, rakennuksia ja omaisuutta. Vetrotech takaa tuotteidensa palonkestävyyden 30 – 120 minuutin ajan. Paloturvallisten ratkaisujen lisäksi Vetrotech tarjoaa myös luodin-, räjähdyksen- ja hyökkäyksenkestäviä turvalaseja. Laaja mallisto ja yhdisteltävyys antavat mahdollisuuden joustaviin ja monipuolisiin ratkaisuihin.

Solar Gard’s Armorcoat® -turvakalvot (Saint-Gobain Performance Plastics) auttavat suojelemaan ihmisiä ja omaisuutta. Ne estävät sirpaleiden leviämisen lasin rikkoutumisen yhteydessä, suojaavat UV-säteilyn haitallisilta vaikutuksilta ja estävät sisään tunkeutumisen lasin läpi. Yhdistettynä tummennettuun polyesteriin tai ohueen metallikalvoon ne toimivat aurinkosuojina, säästävät energiaa ja parantavat visuaalista ympäristöä sekä saavan lämpötilan tuntumaan mukavalta.

Saint-Gobain Performance Plastics valmistaa ammattikäyttöön ONESuit®-suojapukuja, jotka suojaavat kemikaaleilta ja korkean riskin vaarallisilta aineilta sekä teollisuudessa käytettäviltä myrkyllisiltä kemikaaleilta, joihin liittyy itsesyttymisvaara. Suojapuvut ovat erityisen kestäviä kulutuksen ja reikiintymisen suhteen, ja ne suojaavat nestemäisiltä tai kaasumaisilta kemikaaleilta sekä biologisilta aseilta ja aineilta. Ne tarjoavat myös parhaan mahdollisen suojan tulelta.

Turvallisuusalalla Saint-Gobain Crystalsin tuikeaineita käytetään matkalaukkujen tarkastuksissa ja säteilyn havaitsemisjärjestelmissä.