Terveys ja biolääketiede

Saint-Gobain toimittaa terveydenhuollon markkinoille suorituskykyisiä muovimateriaaleja ja komponentteja monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Saint-Gobain toimittaa materiaaleja kaikkein vaativimpiin terveydenhuollon käyttötarkoituksiin. Tämän segmentin avainsanoja ovat luotettavuus, turvallisuus ja erittäin tiukkojen standardien noudattaminen. Konserni suunnittelee ja kehittää myös asuinympäristössä käytettäviä tuotteita, jotka parantavat ilmanlaatua ja siten asukkaiden terveyttä.

SUORITUSKYKYISET MUOVIT TERVEYTTÄ EDISTÄMÄSSÄ

Sairaalat, lääketeollisuus ja tutkimuslaboratoriot:  Saint-Gobain tuotteita on lääketieteen kaikilla aloilla.

Saint-Gobain kehittää korkeatasoisia ja suorituskykyisiä muoveja erityisesti terveysalan markkinoille. Konsernin Life Sciences -liiketoimintayksikkö on maailman johtavia lääketeollisuuden, terveydenhuollon ja bioteknologian markkinoilla käytettävien polymeerikomponenttien toimittajia.

Saint-Gobainin kehittämien materiaalien ominaisuuksia ovat ainutlaatuinen barrier-kalvo, bioyhteensopivuus sekä hapenläpäisyominaisuus, ja niitä käyttävät myös tieteelliset laboratoriot sekä suuret rokotteiden valmistajat. Kertakäyttöisten tuotteiden markkinoilla on runsaasti kasvupotentiaalia, sillä ne korvaavat yhä kasvavassa määrin ruostumattomasta teräksestä valmistettuja järjestelmiä.

Saint-Gobain is counting on breakthSaint-Gobain luottaa innovatiivisten materiaalien ja prosessien kehityksessä läpimurtoinnovaatioihin. Konserni myös soveltaa alusta alkaen yhteiseen kehitykseen perustuvaa lähestymistapaa ja tekee yhteistyötä johtavien lääkeyritysten ja lääketieteen alan asiakkaiden kanssa, sillä jokainen uusi hoitomuoto edellyttää uutta prosessia uusine komponentteineen..

SAINT-GOBAININ RATKAISUJA

MUOVIT

Konserni kehittää suorituskykyisiä muoveja bioteknologian, lääketeollisuuden ja lääketieteen tarpeisiin. Johtavana toimijana Saint-Gobain tarjoaa tuotemerkeillään Tygon®, C-Flex® ja Sani-Tech® laajan tuotevalikoiman (letkuja, pusseja, jne.) kaikkein vaativimpaan lääketieteelliseen käyttöön. Standardi- ja mittatilaustuotteet valmistetaan joko puristamalla tai suulakepursottamalla kestomuovista, silikonista, fluoropolymeereista tai elastomeereista.

MAALATTAVAT SEINÄPINNOITTEET

Saint-Gobain Adfors valmistaa maalattavia seinäpinnoitteita  lasikuitumateriaaleista, jotka sopivat terveyttä tukevien ominaisuuksiensa puolesta erityisen hyvin terveydenhoitolaitoksiin. Novelio® Mold-X sisältää aktiivista antibakteerista ainetta. Sitä käytetään erityisesti sairaaloissa ja potilashuoneissa, saniteettitiloissa ja terveydenhoitolaitosten tuulettamattomissa tiloissa. Novelio® Clean Air seinäpinnoitteet parantavat sisäilman terveellisyyttä absorboimalla 70 % haihtuvista orgaanisista yhdisteistä, joita irtoaa puhdistusaineista ja lastulevykalusteista.

TUIKEAINEET

Saint-Gobain Crystals valmistaa tuikeaineita lääketieteellisen kuvantamisen tarpeisiin. Ne auttavat tiettyjen sairauksien havaitsemisessa ja helpottavat diagnosointia.

SISÄKATOT

Saint-Gobain Ecophon (www.ecophon.fi) toimittaa akustisia kattolevyjä, joilla voidaan toteuttaa mittatilausratkaisut terveydenhoitolaitoksiin ja siten alentaa sekä henkilökunnan että potilaiden stressitasoa. Terveydenhoitolaitosten sisäilman laatu on myös suuri ongelma. Tähän tarpeeseen vastatakseen Saint-Gobain Gyproc (www.gyproc.fi) kehitti kipsilevyihinsä Activ’Air®-teknologian, joka parantaa sisäilmaa neutraloimalla formaldehydejä, jotka ovat eräitä tavallisimmista haihtuvista orgaanisista yhdisteistä.