Terveys ja biolääketiede

Saint-Gobain toimittaa terveydenhuollon markkinoille suorituskykyisiä muovimateriaaleja ja komponentteja monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Saint-Gobain toimittaa materiaaleja kaikkein vaativimpiin lääketieteen sovelluksiin. Edellyksenä tämän asiakasryhmän palvelemiseen on luotettavuus, turvallisuus ja erittäin tiukkojen standardien noudattaminen. Saint-Gobainin rakentamisen ratkaisut palvelevat myös terveydenhuollon rakennuksissa parantaen näiden sisäilmaston olosuhteita ja siten myös tilojen käyttäjien hyvinvointia.

Erikoismuovit lääketieteen palveluksessa

Sairaalat, lääketeollisuus ja tutkimuslaboratoriot:  Saint-Gobain tuotteita käytetään lääketieteen kaikilla aloilla.

Saint-Gobain kehittää korkeatasoisia ja suorituskykyisiä muoveja erityisesti terveydenhoitoon. Konsernin Life Sciences -liiketoimintayksikkö on maailman johtavia lääketeollisuuden, terveydenhuollon ja bioteknologian markkinoilla käytettävien polymeerikomponenttien toimittajia.

Saint-Gobainin kehittämien materiaalien ominaisuudet kuten ainutlaatuinen sulkukalvo, bioyhteensopivuus ja hapenläpäisyominaisuus mahdollistavat niiden hyödyntämisen myös tieteellisissä laboratorioissa ja rokoteteollisuudessa. Näiden kertakäyttöisten ratkaisujen markkinoilla on runsaasti kasvupotentiaalia, korvaten perinteisiä ruostumattomasta teräksestä valmistettuja järjestelmiä.

Saint-Gobain luottaa materiaalien ja prosessien kehityksessä läpimurtoinnovaatioihin. Yhteistyö lääketeollisuuden ja terveydenhuollon toimijoiden kanssa uusien hoitomuotojen kehityksessä on toiminnan edellytys, sillä jokainen uusi hoitomuoto edellyttää uutta prosessia uusine komponentteineen.

SAINT-GOBAININ RATKAISUJA

MUOVIT

Konserni kehittää suorituskykyisiä muoveja bioteknologian, lääketeollisuuden ja lääketieteen tarpeisiin. Johtavana toimijana Saint-Gobain tarjoaa tuotemerkeillään Tygon®, C-Flex® ja Sani-Tech® laajan tuotevalikoiman (letkuja, pusseja, jne.) kaikkein vaativimpaan lääketieteelliseen käyttöön. Standardi- ja mittatilaustuotteet valmistetaan joko puristamalla tai 

suulakepursottamalla kestomuovista, silikonista, fluoropolymeereista tai elastomeereista.

MAALATTAVAT SEINÄPINNOITTEET

Saint-Gobain Adfors valmistaa maalattavia seinäpinnoitteita  lasikuitumateriaaleista, jotka sopivat terveyttä tukevien ominaisuuksiensa puolesta erityisen hyvin terveydenhoitolaitoksiin. Novelio® Mold-X sisältää aktiivista antibakteerista ainetta. Sitä käytetään erityisesti sairaaloissa ja potilashuoneissa, saniteettitiloissa ja terveydenhoitolaitosten tuulettamattomissa tiloissa. Novelio® Clean Air seinäpinnoitteet parantavat sisäilman terveellisyyttä absorboimalla 70 % haihtuvista orgaanisista yhdisteistä, joita irtoaa puhdistusaineista ja lastulevykalusteista.

TUIKEAINEET

Saint-Gobain Crystals valmistaa tuikeaineita lääketieteellisen kuvantamisen tarpeisiin. Ne auttavat tiettyjen sairauksien havaitsemisessa ja helpottavat diagnosointia.

SISÄKATOT

Saint-Gobain Ecophonin akustiikkalevyjärjestelmiä käytetään terveydenhuollon rakennuksissa parantamaan tilojen ääniympäristöä. Hyvän ääniympäristö tutkitusti alentaa sekä henkilökunnan että potilaiden stressitasoa ja jopa nopeuttaa potilaiden parantumista.