Kosteus

Kosteus on vakava haaste sekä uusissa että vanhoissa rakennuksissa. Saint-Gobainilla on asiantuntemusta ja tuotteita, jotka estävät kosteutta pääsemästä sisään ja varmistavat, että sisätilojen kosteus pääsee ulos. Tämä on tärkeää sekä terveen sisäilman että kiinteistön rakenteiden kannalta.

Terveitä rakennuksia

Saint-Gobainin tuotteiden, ratkaisujen ja palveluiden avulla vältyt kriittisiltä kosteusongelmilta.

Oikeanlaista kosteussuojausta

Kaikissa rakennuksissa täytyy pitää huolta siitä, ettei kosteus pääse rakenteisiin. Koska sadevesi, lumi, pintavesi, pohjavesi, maan kosteus, kondensaatiovesi ja vuotavat vesikalusteet voivat aiheuttaa vakavia vaurioita, Saint-Gobain on kehittänyt huippulaatuisia ratkaisuja, jotka estävät ei-toivottuja kosteusvahinkoja.

Esimerkiksi Saint-Gobainin tytäryhtiö Weber (www.e-weber.fi) toimittaa pohjusteita, silikoneja, vedeneristysmateriaaleja ja -laasteja, jotka estävät kosteutta pääsemästä rakenteisiin.

On yhtä tärkeää varmistaa, että rakennuksen sisällä esim. ruoanvalmistuksessa, kylpemisessä ja pesemisessä syntyvä kosteus pääsee poistumaan. Muuten kosteutta voi kertyä, mikä tekee sisäilmasta epämiellyttävän ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa rakenteisiin homevaurioita. Syynä on usein väärin asennettu tai virheellinen eristys, vuotava höyrynsulku, riittämätön ilmastointi tai märkätiloihin sopimattomat materiaalit. Saint-Gobain neuvoo asiakkailleen oikeat ratkaisut ja toimittaa sopivimmat, laadukkaimmat tuotteet.

Saint-Gobainilla on kaikkiin kohteisiin kattava valikoima höyrynsulkuja ja kipsilevyjä, joita toimittavat ISOVER (www.isover.fi) ja Gyproc (www.gyproc.fi). Nämä ratkaisut varmistavat, että kiinteistön rakenne pysyy terveenä ja urakoitsijat pystyvät täyttämään kaikki nykypäivän rakennusmääräykset.

GLASSOLUTIONS (www.glasssolutions.fi) Suomessa valmistaa 30 vuoden kokemuksella sähkölämmitteistä lasia, jonka avulla suuretkin lasitukset voidaan pitää kuivina kondenssista. Etenkin kosteiden tilojen lasitukset, joita esimerkiksi uimahalleissa ja kylpylöissä käytetään, voi lämpömukavuuden ylläpito ja kondenssin poisto tuottaa vaikeuksia vaikka lasituksen vieressä käytettäisiin kuivaavaa ilmanvaihtoa.Sähkölämmitteinen lasi lasituksen sisätilanpuoleisessa lasissa mahdollistaa täysin äänettömän ja helposti ohjattavan erittäin energiatehokkaan ratkaisun jossa lasirakenteen muodolla ei ole järjestelmän toimintaa rajoittavaa merkitystä.