Kosteudenhallinta

Kosteudenhallinta on tärkeää sekä uusissa että vanhoissa rakennuksissa. Saint-Gobainilla on asiantuntemusta, tuotteita ja ratkaisuja, joilla estetään kosteuden pääseminen sisään ja varmistetaan, että sisätiloissa syntyvä kosteus pääsee ulos. Tämä on tärkeää rakennuksen kosteusteknisen toimivuuden ja sisäilman terveellisyyden kannalta.

Terveitä rakennuksia

Saint-Gobainin tuotteiden ja materiaalien avulla varmistat rakennuksen toimivuuden ja pitkän käyttöiän.

Oikeanlaista kosteussuojausta

Kaikissa rakennuksissa täytyy pitää huolta siitä, ettei kosteus pääse rakenteisiin. Esimerkiksi sadevesi, lumi, maaperän kosteus, kondensaatio ja vuotavat vesikalusteet voivat rakenteisiin päästessään aiheuttaa vakavia vaurioita. Saint-Gobainin ratkaisut ja asiantuntemus auttavat estämään kosteusvaurioiden syntymistä.

Weber toimittaa pohjusteita, silikoneja, vedeneristysmateriaaleja, laasteja ja julkisivujärjestelmiä, jotka estävät kosteutta pääsemästä niin sisä- kuin ulkorakenteisiin.

On yhtä tärkeää varmistaa, että rakennuksen sisällä esim. ruoanvalmistuksessa tai pesutiloissa syntyvä kosteus pääsee poistumaan. Jollei kosteus pääse poistumaan, kosteus voi kertyä rakenteisiin, aiheuttaen pahimmillaan home- ja sienikasvustoja, jotka taas voivat vaikuttaa rakennuksen sisäilman terveellisyyteen. Syynä kosteuden kertymiseen on on usein väärin asennettu tai virheellinen eristys, vuotava höyrynsulku, riittämätön ilmastointi tai märkätiloihin sopimattomat materiaalit. Me neuvomme asiakkaitamme valitsemaan oikeat ratkaisut ja toimitamme sopivimmat rakennusta kosteudelta suojaavat tuotteet.

Saint-Gobainilla on kattava valikoima hyörynsulku- ja tiivistysjärjestelmiä ja kipsipohjaisia kevytrakentamisen järjestelmiä myös märkätiloihin. Näitä toimittavat ISOVER ja Gyproc. Järjestelmiemme avulla varmistetaan rakenteiden kosteustekninen toimivuus ja rakennuksen terveys koko sen elinkaaren aikana. Asiantuntemuksemme ja järjestelmämme auttavat rakennusprosessin osapuolia täyttämään nykypäivän rakennus- ja kosteudenhallintamääräykset helposti ja tehokkaasti.

Saint-Gobain Glassolutions valmistaa sähkölämmitteistä lasia, jonka avulla suuretkin lasitukset voidaan pitää kuivina kondenssivedestä. Etenkin kosteissa tiloissa, kuten uimahalleissa, voi lämpömukavuuden ylläpitö ja kondenssiveden poisto tuottaa vaikeuksia, vaikka käytössä olisi kuivaava ilmanvaihto.