Lasivillan kierrätyspalvelu kerää hukkapalat hyötykäyttöön

ISOVER-lasivillaeristeet ja Ecophon-akustiikkalevyt valmistetaan kierrätyslasista – ympäristöarvoja vaalien ja luonnonvaroja säästäen. Lasivillan ja akustiikkalevyjen hukkapalat ovat nekin aarteita itsessään. Keräämme ne talteen ja jauhamme niistä uutta raaka-ainetta mm. Leca®-soran valmistukseen. 

Kierrätyslasista huippuluokan eristeeksi ja akustiikkalevyksi

ISOVER-lasivillan raaka-aineesta jopa 85 % on kierrätyslasia ja Saint-Gobain Finland Oy onkin Suomen suurin kierrätyslasin hyödyntäjä. Kierrätyslasin hyödyntäminen lasivillan raaka-aineena pienentää lasivillan valmistuksen energiankulutusta lähes kolmanneksella. ISOVERin lasivilla valmistetaan Hyvinkään ja Forssan tehtailla, joille kierrätyslasi toimitetaan ulkopuolisilta keräys- ja puhdistuslaitoksilta. Lasimurske saattaa olla peräisin esimerkiksi rikkoutuneesta auton tuulilasista tai viinipullosta. 

Suomessa lasivillaa on valmistettu jo vuodesta 1941, joten valmistuksen perinteet ovat pitkät. Lasivillaa valmistetaan sulattamalla kierrätyslasi ja muut raaka-aineet 1400-asteisessa uunissa. Sulatuksen jälkeen seos kuidutetaan ohueksi lasivillakuiduksi ja kypsytetään uunissa lopulliseen muotoonsa. ISOVERin Forssan tehtaalla valmistuvat myös Ecophon-akustiikkalevyjen aihiot. 

Kierrätä hukkapalatkin hyötykäyttöön

Me Saint-Gobainilla toimimme ympäristöarvoja vaalien ja luonnonvaroja säästäen. Siksi meille on tärkeää, että mitään käyttökelpoista materiaalia ei päätyisi jätteeksi. Yhdessä Revisol Oy:n kanssa keräämme lasivillan ja akustiikkalevyjen hukkapalat talteen ja jauhamme niistä uutta raaka-ainetta mm. Leca®-soran valmistukseen.

Pyydä tarjousta lasivillan kierrätyspalvelusta:

Revisol Oy 
044 475 7000
revisol@revisol.fi

Ei heitetä mitään hukkaan - kierrätys on meidän kaikkien yhteinen asia.
Kiertotalouden kumppanit Saint-Gobain Finland Oy ja Revisol Oy

Back top