Ympäristöselosteet ja muu tuotetieto

Tuotteen elinkaaren ympäristövaikutukset, erityisesti hiilijalanjälki, ovat yhä tärkeämpi kriteeri rakennusmateriaalien valinnassa. Läpinäkyvä, luotettava ja helposti saatavilla oleva materiaali- ja tuotetieto auttaa hiilineutraalien materiaalivalintojen tekemisessä ja parempien elinympäristöjen suunnittelussa.

Tuotetietoa tarvitaan etenkin rakennuksen elinkaarilaskennassa sekä haettaessa rakennukselle ympäristöluokitusta (LEED, BREEAM, RTS, Joutsenmerkki). Saint-Gobain on julkaissut enemmän ympäristöselosteita kuin kukaan muu toimija maailmassa.
 

Ympäristöselosteet (EPD) EPD-logo

Elinkaariarviointiin perustuva, kolmannen osapuolen todentama ympäristöseloste EPD (Environmental Product Declaration) kertoo läpinäkyvästi, luotettavasti ja vertailukelpoisesti tuotteen ympäristövaikutuksista sen koko elinkaarella. Se auttaa suunnittelijoita, rakennuttajia ja urakoitsijoita ymmärtämään ja hallitsemaan paremmin rakennustuotteiden ja materiaalien ympäristövaikutuksia – kuten hiilidioksidipäästöjä – tuotteen elinkaaren eri vaiheissa.

Rakennustuotteen ympäristöseloste on elinkaarianalyysiin (Life Cycle Analysis, LCA) perustuva, vapaaehtoinen ja EN15804-standardin mukainen vakioitu tapa esittää keskeiset, vertailukelpoiset tiedot tuotteen ympäristövaikutuksista. Elinkaarianalyysi kuvaa tuotteen ympäristövaikutuksia koko elinkaaren ajalta raaka-aineesta käsittely- ja kuljetusprosessien kautta käyttöön ja loppukäsittelyyn saakka eli niin sanotusti kehdosta hautaan (cradle-to-grave). 

Olemme julkaisseet yli 1400 ympäristöselostetta yli 30 maassa. Suomessa valmistetuille ja markkinoitaville tuotteille ympäristöselosteita löytyy yli 100. Laatimalla ja päivittämällä ympäristöselosteita haluamme palvella asiakkaitamme yhä paremmin niin ympäristösertifiointien dokumentaation osalta kuin tuottamalla todennettua tietoa tuotteidemme ympäristövaikutuksista rakennusten hiilijalanjäljen laskentaan ja elinkaariarviointiin.

Ympäristöselosteemme ovat kaikkien niitä tarvitsevien asiantuntijoiden käytössä rakennusten ympäristövaikutusten laskentaa varten. Löydät EPD-ympäristöselosteet joko brändiemme nettisivuilta (Gyproc, ISOVER, Weber, Ecophon, Leca) tai suoraan tunnetuimpien EPD-operaattoreiden tietokannoista: EPD Norge, RTS ja EnvironDec

Jos tarvitset ympäristöselosteen jollekin tuotteelle, kerro toiveesi meille!


Muu tuotetieto

Lähes kaikilla tuotteillamme on paras mahdollinen sisäilmapäästöluokitus M1. Sen lisäksi osalla Weberin tuotteista on myös Emicode1+ -luokitus. Päästöluokitukseen liittyvä dokumentaatio löytyy brändiemme nettisivuilta (Gyproc, ISOVER, Ecophon ja Weber).

Toimitamme mielellämme myös tarkentavaa tietoa ja dokumentaatiota tuotteistamme, niiden hyväksynnöistä, tuotantolaitoksiemme sertifioiduista johtamisjärjestelmistä (ISO 14001, OHSAS 18000, ISO 50001) tai vaikkapa vastuullisen hankintamme viitekehyksestä ja käytännöistä.

Tuotteitamme voidaan käyttää myös Joutsenmerkityissä rakennuksissa, ja ne on rekisteröity Joutsenmerkin rakennusmateriaalien tietokantaan. Joutsenmerkki ei kuitenkaan aseta vaatimuksia kaikille Joutsenmerkityissä rakennuksissa käytettäville rakennustuotteille, esim. teräsrangat osana Gyproc-ratkaisuja tai Kahi-tiilet ja -harkot. Tällöin tuotteita ei välttämättä ole rekisteröity Joutsenmerkin rakennusmateriaalien tietokantaan, vaikka niitä voidaankin käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Kaikkia tuotteitamme ei välttämättä löydy tietokannasta, mutta se ei tarkoita sitä, etteivät ne täyttäisi kriteerejä. Lisäämme tuotteita tietokantaan jatkuvasti sen mukaan, mitä asiakkaamme tarvitsevat. Jos tarvittava tuote ei löydy listalta, kerro meille ja lisäämme tuotteen tietokantaan.

Tuotedokumentaatio ja ratkaisumme tukevat ympäristösertifiointeja (LEED, BREEAM, RTS, Joutsenmerkki) ja auttavat saavuttamaan kunnianhimoisimmatkin tavoitteet hankkeessa. Kehitämme asiakkaillemme todennettua tietoa, palveluja ja työkaluja, jotka säästävät aikaa, rahaa ja vaivaa rakennushankkeissa. 

Tutustu myös kansainvälisiä rakennusten ympäristösertifiointeja tukevaa materiaalia tarjoavaan Saint-Gobain Green Buildings International – sivustoomme. 
 

Brändimme & vähähiilisen rakentamisen ratkaisut  Saint-Gobain yhdistää rakentamisen vahvat brändit

Brändimme Weber, ISOVER, Gyproc ja Ecophon ja ratkaisumme soveltuvat vähähiiliseen ja materiaalitehokkaaseen rakentamiseen. Meillä on suorituskyvyltään huippulaatuiset tuotteet sekä laaja valikoima yhteensopivia ratkaisuja vähähiiliseen rakentamiseen.

Esimerkkejä kestävän rakentamisen ratkaisuistamme löydät tuotteiden omilta sivuilta:

Back top