Saint-Gobain vaihtoi vihreään sähköön Pohjoismaissa

Ma, 26.03.2018 - 15:04
vastuullisuus, uusiutuva energia, hiilijalanjälki

Vastuullisuus on meille tärkeä asia. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaita, vastuullisesti tuotettuja kestävän, vihreän rakentamisen tuotteita ja ratkaisuja. Työskentelemme jatkuvasti vähentääksemme toimintamme ympäristövaikutuksia.  Keskeinen ympäristövastuun tavoite on hiilidioksidipäästöjemme vähentäminen. Saint-Gobain – konserni on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään 20 % vuoteen 2025 mennessä*.

Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan käytännön toimenpiteitä ja tuotantolaitoksemme Suomessa ja muissa Pohjoismaissa siirtyivät vuodenvaihteessa käyttämään uusiutuvista energianlähteistä tuotettua ”vihreää” sähköä. Ostamamme sähkö tuotetaan biopolttoaineella ja vesivoimalla.

Tämä on hieno asia. Arvioitu vuotuinen hiilidioksidipäästövähennys Pohjoismaiden tasolla on noin 40 000 tonnia. Tämä vastaa yli 22 000:n Finnairin pisimmän reittilennon (Helsinki-Singapore) hiilidioksidipäästöjä. Eli voimme myös todeta, että tämän vuoden alusta olemme välttäneet jo noin 10 000 tonnin hiilidioksidipäästöt tuotannossamme, sanoo Anne Kaiser, Saint-Gobainin vastuullisuuspäällikkö Suomessa.

Vihreää sähköä hyödyntämällä pienennämme myös tuotteisiimme sitoutuneen hiilidioksidin määrää. Tällä on suuri merkitys kestävämpien, vihreiden, kuten LEED, BREEAM tai RTS -ympäristöluokiteltujen rakennusten toteuttamisessa.

 

*vertailuvuosi 2010, määritellyillä verrannollisilla laskentarajoilla.

Back top