Pohjois-Karjalan keskussairaala

Kohteen tiedot

Selite&Arvo
Key
tilaaja
Value
Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja
sosiaalipalvelujen
kuntayhtymä
Key
rakennuttaja
Value
Tikkamäen Palvelut Oy
Key
suunnittelija
Value
arkkitehtitoimisto Laaksonen Wiren Oy
Key
rakennusurakoitsija
Value
rakennustoimisto
K Tervo Oy
Key
sijainti
Value
Joensuu
Key
tyyppi
Value
sairaalarakennus
Key
valmistumisvuosi
Value
2016
Key
sertifioinnit
Value
Finnbuild Awards 2016
Rakenna Viisaasti
-palkinto
Key
lisätietoja

Pohjois-Karjalan keskussairaala, M-talo

Keskussairaalan lisärakennusta suunniteltaessa asetettiin korkeat vaatimukset ääneneristävyydelle ja akustoinnille. Materiaalimme valikoituivatkin hankkeeseen em. ominaisuuksiensa perusteella.

Finnbuild Awards 2016:n Rakenna Viisaasti -palkinnon voittanut Pohjois-Karjalan keskussairaalan M-rakennus Joensuussa sisältää uusimmalla tekniikalla varustetun ravintokeskuksen, henkilöstöravintolan sekä työterveyshuollon ja hallinnon toimistotiloja, auditorion ja kokoustiloja. Hankkeessa on hyödynnetty niin Gyprocin, Isoverin, Weberin kuin Ecophoninkin ratkaisuja.

Hyvä esimerkki yhteistyöstä ratkaisutasolla on ISOVER-eristeiden käyttö Gyproc-väliseinissä. Ratkaisulla saavutetaan hyvä ääneneristävyys ja helppo muuntojoustavuus, jos sairaalan tilantarpeet tulevaisuudessa muuttuvat.
Jussi Hämäläinen, Rakennustoimisto K Tervo Oy:n toimitusjohtaja

Muuntojoustavuus, terveellisyys ja turvallisuus ovat kaikessa sairaalarakentamisessa keskeisiä vaatimuksia, joihin rakenneratkaisuilla ja talotekniikalla on kyettävä vastaamaan. Saint-Gobainin rakennusmateriaalit valikoituivat hankkeeseen yhteistyössä hankkeen eri toimijoiden välillä. Toimisto- ja työterveystilojen ääneneristävyydelle ja akustoinnille asetettiin korkeat vaatimukset, sillä aiemmissa rakennuksissa on todettu ongelmaksi äänten kantautuminen tilasta toiseen. Samoin tarve korkealle paloturvallisuudelle korostui tiiviisti rakennetulla alueella.

Saint-Gobainin tuotteet yhdistyvät rakenneratkaisuissa yhdeksi yhteensopivaksi, toimivaksi ja testatuksi järjestelmäksi.

 

Back top