Hiukkavaaran monitoimitalo

Kohteen tiedot

sustainability
Selite&Arvo
Key
tilaaja
Value
Oulun kaupunki
Key
rakennuttaja
Value
Liikelaitos Oulun Tilakeskus
Key
suunnittelija
Value
arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy
Key
rakennusurakoitsija
Value
Lemminkäinen Talo Oy
Key
sijainti
Value
Oulu
Key
tyyppi
Value
monitoimitalo
Key
valmistumisvuosi
Value
2017
Key
sertifioinnit
Value
LEED® for Schools, kultataso
Key
lisätietoja

Hiukkavaaratalo

Hiukkavaaratalo rakennettiin alianssihankkeena, ja energiatehokkuus oli keskeinen tekijä monitoimikeskuksen suunnittelussa. Rakennuksessa yhdistyvät peruskoulu, päiväkoti, esikoulu, nuorisotalo ja koulukirjasto.

Hiukkavaaran monitoimitalon tiloista suunniteltiin mahdollisimman muuntojoustavat, monikäyttöiset ja viihtyisät. Yhteistilojen akustiikkaan panostettiin erityisesti, koska sen tiedettiin parantavan keskittymistä ja lisäävän käyttäjien tyytyväisyyttä tiloihin. Opetustilojen suunnittelussa vastattiin myös uudistuneen opetussuunnitelman vaatimuksiin. Työtä ohjasivat myös tilan kestävyyteen, ekologisuuteen ja energiatehokkuuteen liittyvät tavoitteet.

Niin Weberin, Gyprocin, Ecophonin kuin ISOVERinkin ratkaisuja on hyödynnetty Hiukkavaaratalon rakentamisessa. 

Hiukkavaaran monitoimitalossa ei ole perinteisiä luokkahuoneita, vaan avoimia opetussoluja eli pesiä. Tilat ovat muunneltavissa ja rajattavissa yksityisyyden tarpeen mukaan. Avoimia tiloja voidaan jakaa tarvittaessa väliverhoilla ja irtokalusteilla.

Meille tilasuunnittelijoille Hiukkavaaratalo oli ensimmäinen näin laajassa mittakaavassa toteutettu avoin oppimisympäristö. Olemme lopputulokseen tyytyväisiä, ja tärkeintä on, että tilojen käyttäjät ovat tyytyväisiä.

arkkitehtitoimisto Lukkaroisen sisustusarkkitehti Anna Ervasti-Gussander

Back top