Asuntomessujen Pyörre-talon eristeenä käytetty Isover Facade

Kohteen tiedot

Selite&Arvo
Key
Lohjan Asuntomessujen kohde 7
Key
Toteuttaja:
Value
Aulis Lundell Oy
Key
Päämateriaalitoimittaja:
Value
Saint-Gobain Finland Oy
Key
Ratkaisut:
Value
ISOVER, Gyproc ja Weber
Key
Sijainti:
Value
Lohja
Key
Tyyppi:
Value
Pientalo
Key
Valmistumisvuosi:
Value
2021
Key
Lisätietoja:
Value
pyörre-talo.fi

Kiertotalouden mallitalo Pyörre avaa näkymiä tulevaisuuden rakentamiseen

Asuntomessuille Lohjan Hiidensalmeen valmistuneen Pyörre-talon materiaalivalintoihin ovat vaikuttaneet moderni asumismukavuus, talon pyöreä muoto sekä ympäristövaikutusten minimointi kiertotalouden keinoin.

Vuoden 2021 Asuntomessuille Lohjan Hiidensalmeen, Lohjanjärven äärelle, valmistunut näyttävä teräsrunkoinen Pyörre-talo on kiertotalouden mallitalo, jossa yhdistyvät asuinmukavuus ja ilmastoystävälliset rakennusratkaisut. 

Talon rakennusvaiheen ja asumisen aikaiset negatiiviset ympäristövaikutukset on pyritty minimoimaan. Rakennuksen elinkaaren aikainen hiilijalanjälki on vuonna 2025 voimaan tulevan ympäristöministeriön asetuksen mukainen. 

Saint-Gobain Finland on Pyörre-talon päämateriaalitoimittaja. Talossa on käytössä ISOVERin ja Gyprocin tuotteita. Pihalle on valmistettu uniikki pihalaatoitus Weberin Pihabetonista.

Kaarevissa ulkoseinissä on käytetty ISOVER Facade-tuulensuojaeristettä. Talossa on myös testattu ISOVER InsulSafe® Puhallusvillan käyttöä seinäeristeenä. Väliseinissä ja ulkoseinän sisärakenteena on käytetty Gyproc Habito® -rakennuslevyä, jonka ripustuslujuus on erityisen korkea. 

Yläpohjassa ja ulkoseinässä on käytetty älykästä ISOVER Vario® Duplex -höyrynsulkua. Alakatossa ja yläpohjassa on käytössä Gyprocin Gypsteel GK -alakattokannatinjärjestelmä. 

Vähähiiliseen rakentamiseen sopivia ratkaisuja 

Materiaalivalinnoilla on merkittävä vaikutus rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälkeen. 

Mahdollisimman suuri osa Pyörre-talon materiaaleista on kierrätettyä tai soveltuu kierrätettäväksi elinkaarensa lopussa. Tuotteiden uudelleen hyödynnettävyyden ansiosta Pyörteen hiilikädenjälki eli rakennuksen elinkaaren aikainen myönteinen ympäristövaikutus yltää lähes talon hiilijalanjäljen tasolle. 

Saint-Gobainilla on laaja valikoima vähähiiliseen, kiertotaloudelliseen ja materiaalitehokkaaseen rakentamiseen sopivia rakennustuotteita, joille on laadittu ympäristöselosteet (EPD). 

ISOVER-eristeet valmistetaan kierrätyslasista, jonka osuus tuotteesta on jopa 80 prosenttia. Gyproc-levyissä käytetystä kipsistä 20 prosenttia on kierrätettyä. Weberin Pihabetonin valmistuksessa on hyödynnetty valmistusprosessin sisäisiä virtoja, minkä ansiosta on pystytty vähentämään niin sementin kuin luonnonhiekan määrää.

Ota yhteyttä
Back top