Talo Illyria valmistui Tuusulan Asuntomessuille kesällä 2020.

Kohteen tiedot

Selite&Arvo
Key
Rakennuttaja:
Value
Ibadete Nura-Berisha ja Besar Berisha
Key
Päänäytteilleasettaja:
Value
Saint-Gobain Finland Oy
Key
Ratkaisut:
Value
Ecophon, Gyproc, ISOVER, Weber ja Leca
Key
Sijainti:
Value
Tuusula
Key
Tyyppi:
Value
Pientalo
Key
Valmistumisvuosi:
Value
2020

Moderni mukavuus ja kestävät materiaalit tekevät Talo Illyriasta unelmien kodin

Vuoden 2020 Tuusulan asuntomessuille valmistuneessa kauniissa ja kestävässä kivitalossa on kiinnitetty huomiota akustiikkaan, estetiikkaan sekä käytännöllisiin, miellyttäviin materiaaleihin. Talo Illyria rakennettiin yhteistyössä Saint-Gobainin kanssa.

Tuusulan Rykmentinpuisto toimii lähivuosina kotina 15 000 ihmiselle. Yksi Hyrylän vanhalle kasarmialueelle vuonna 2020 valmistuneista messutaloista on Talo Illyria, jonka rakennuttajat Ibadete Nura-Berisha ja Besar Berisha halusivat perheelleen omannäköisen, käytännöllisen ja kestävän kodin luonnonläheisestä ympäristöstä.

– Halusimme panostaa mukavuuteen ja helppouteen: pohjaratkaisu on käytännöllinen, paksu vinyylikorkkilattia vesikiertoisella lattialämmityksellä on mukava jaloille ja olohuoneen suuri akustiikkataulu luo avaraan tilaan hyvän ääniympäristön, Ibadete Nura-Berisha kertoo.

Kumppanina kestävän rakentamisen asiantuntija

Pitkäikäiseksi suunnitellussa ja asumismukavuuteen panostavassa Talo Illyriassa laadukkaat tuotteet ja ratkaisut ovat avainasemassa. Esimerkiksi Leca-eristeharkoista rakennettu ulkoseinä on palamaton, hiljainen, energiatehokas ja pitkäikäinen. Weber Comfort Lämpölattia ja yläpohjan lämmöneriste, pääosin kierrätyslasista valmistettu ISOVER InsulSafe Puhallusvilla takaavat lämpimän kodin ilman vedon tunnetta. Kangaspintainen Ecophon Akusto Wall -seinälevy tekee ääniympäristöstä miellyttävän tuntuisen ja toimii samalla yksilöllisenä sisustuselementtinä – kangas on räätälöitävissä täysin oman maun mukaan.

– Käytimme paljon aikaa ja vaivaa yksityiskohtien hiomiseen, jotta talosta tulisi meidän näköinen: avara, valoisa, harmoninen ja persoonallinen. Lopputulos on juuri sellainen kuin visioimme. Yhteistyö Saint-Gobainin kanssa sujui todella hyvin, kaikki tilanteet pyrittiin ratkaisemaan kokonaisvaltaisesti ja inhimillisesti.

Rohkeutta rakennuttamiseen

Nura-Berishan mukaan oman kodin rakennuttaminen oli vaativa mutta palkitseva hanke, joka edellytti sekä kokonaisuuden että pienten yksityiskohtien hallintaa.

– Rakentamisprojektin ympärillä pyörii miljoona asiaa. Kaikki täytyy suunnitella ja mitoittaa millilleen sekä valita ja kilpailuttaa materiaalit huolella, kun ei ota valmista talopakettia. Toisaalta silloin saa täsmälleen sellaisen kodin, kuin haluaa, Nura-Berisha kertoo.

Lopputulos oli vaivan väärti. Asuntomessuhumun jälkeen Talo Illyriaan asettautuneet Berishat ovat viihtyneet uudessa kodissaan loistavasti.

– Haaveiden eteen kuuluukin tehdä kova työ, eivät hyvät asiat vain tupsahda eteen. Luotin siihen, että pystyn rakennuttamaan perheellemme kodin budjetissa ja aikataulussa. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä uuteen kotiimme, ja kannustan muitakin omannäköisestä kodista haaveilevia tarttumaan rohkeasti toimeen!

Saint-Gobain auttaa pienentämään rakennetun ympäristön ekologista jalanjälkeä tarjoamalla vähähiilisiä, kiertotaloutta tukevia ja hyvinvointia edistäviä rakennustuotteita sekä toimimalla kestävän, vähähiilisen rakentamisen asiantuntijakumppanina. Talo Illyria oli mukana ympäristöministeriön hiilijalanjäljen arviointimenetelmän pilotoinnissa. Talon hiilijalanjälki sen elinkaarella laskettiin rakennuslupavaiheen tiedoilla, kuten muidenkin asuntomessukohteiden. Lisäksi laskenta tehtiin Bionovan toimesta rakennekuvilla ja tarkoilla tuotetiedoilla.

Tutustu Talo Illyriaan tarkemmin lataamalla esite ja katsomalla Huvila ja Huussi Asuntomessuilla (Jakso 3: Kivitalot)

Ota yhteyttä
Back top