As Oy Seinäjoen Louhenhovi 1

Kohteen tiedot

Selite&Arvo
Key
Kohteen nimi:
Value
As Oy Louhenhovi 1
Key
Osoite:
Value
Louhenkatu 6, 60120 Seinäjoki
Key
Valmistuminen:
Value
2020
Key
Projektityyppi:
Value
Uudisrakentaminen
Key
Rakennustyyppi:
Value
Asuinkerrostalo
Key
Ratkaisut:
Value
ISOVERin tuotteilla ulkoseinien lämmöneristys, väliseinien ääneneristys ja yläpohjan puhallusvillaeristys; Weberin tuotteilla märkätilojen vesieristys, laatoitus ja saumaus; Gyprocin tuotteilla väliseinien kipsilevytys
Key
Rakennusurakoitsija:
Value
Seinrac Oy
Key
Rakennesuunnittelija:
Value
Insinööritoimisto Seinäjoen Rakennustekniikka Oy

Modernia ja energiatehokasta asumista kotimaisilla laaturatkaisuilla

Seinäjoen Pohjan alueelle on valmistunut innovatiivinen asuinkerrostalo, jossa pitkälle vietyä energiaomavaraisuutta ja asumismukavuutta tukevat osaltaan Saint-Gobainin laadukkaat rakennusratkaisut.

Louhenkatu 6:een, juna-aseman läheisyyteen joulukuussa 2020 valmistunut As Oy Seinäjoen Louhenhovi 1 on todellinen uuden ajan kerrostalo: nelikerroksisessa 20 asunnon rakennuksessa on kotimainen, avaimettoman kulun mahdollistava Rollock-älylukitus, maalämpöön kytketty lattialämmitys ja -viilennys sekä katolle asennettu aurinkovoimala, joka syöttää energiaa suoraan yhtiön sähkömittariin ja edelleen maalämpöjärjestelmään. Ylimääräinen energia käytetään sähköautojen lataukseen tai myydään verkkoon.

– Moni tarkastelee asumisensa hiilijalanjälkeä muiden kulutusvalintojen ohella. Energiatehokkuus ja energian tuotantomuoto ovat tärkeä kriteeri oman kodin valinnassa, kertoo kohdetta rakentavan Seinrac Oy:n toimitusjohtaja Jouni Hoisko.

– Sopivan aurinkoisissa olosuhteissa Louhenhovi on ajoittain lämmitys- ja jäähdytysenergian suhteen omavarainen, ensimmäisenä kohteena Seinäjoen alueella. Ratkaisun mahdollisti suuri tontti suhteessa rakennusoikeuteen: maalämpökaivoja tarvitaan 10 kpl ja ne vaativat tietyn etäisyyden toisiinsa nähden, Hoisko sanoo.

Pitkä elinkaari kotimaisilla laatutuotteilla

Paikalla muurattu tiilijulkisivu, energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan panostaminen, laadukkaat rakennusmateriaalit sekä riittävän pitkä rakennusaika ja lämmityskausi kertovat, että tavoitteena on ensisijaisesti laatu. Saint-Gobainin ratkaisuja Louhenhovissa on kattavasti: ISOVERin, Gyprocin ja Weberin tuotteilla tehtiin ulkoseinien lämmöneristys, väliseinien ääneneristys, yläpohjan puhallusvillaeristys, ulko- ja väliseinien kipsilevytys sekä märkätilojen vesieristys, laatoitus ja saumaus. 

Weberin tuotteiden kotimaisuusaste on yli 95 % raaka-aineet, tuotekehitys ja valmistus mukaan lukien. ISOVER-eristeet valmistetaan kierrätyslasista Hyvinkäällä ja Forssassa, Gyprocin kipsilevyt syntyvät puolestaan Kirkkonummella. Korkeatasoiset, kotimaiset tuotteet sopivat hyvin rakennuttajan työtapaan ja arvomaailmaan.

– Meillä on tavoitteena rakennuksen pitkä elinkaari. Kun antaa kymmenen vuoden takuun, on parempi käyttää sellaisia materiaaleja, jotka toimivat ja kestävät. Saint-Gobainin tuotteista meillä on pitkä kokemus, ja mielellämme tuemme paikallista tuotantoa, vaikka monikansallinen yritys onkin taustalla. Suomessa kehitetyt ja valmistetut tuotteet sopivat varmasti suomalaisiin oloihin, Hoisko toteaa.

Oma roolinsa on myös erinomaisella asiakaskokemuksella.
– Sillä on merkitystä, että pidetään asiakkaisiin yhteyttä ja huolehditaan heidän tarpeistaan ja toiveistaan. Siitä jää kokemus, että olemme yhteisellä asialla.

Louhenhovi 1:n naapuritontille tulevan sisarkerrostalon rakentaminen alkaa keväällä 2021.

Ota yhteyttä
Back top