Hyvä ääniympäristö pienillä ympäristövaikutuksilla

Ma, 25.05.2020 - 10:08

Ecophonin akustiikkatuotteissaan käyttämä lasivilla sisältää yli 70 % kierrätyslasia.

public://2020-05/Ecophon_2.jpeg

Ecophonin äänenvaimennustuotteiden runkomateriaalina on lasivilla, joka koostuu yli 70-prosenttisesti kierrätetystä lasista – vanhoista pulloista ja purkeista, jotka näin pääsevät uuteen hyötykäyttöön. Yksi perinteinen viinipullo riittää puoleentoista tavalliseen Ecophon-akustiikkalevyyn tarvittavan lasivillan valmistamiseen.

Ecophonilla on akustiikkalevyjen tuotantolaitokset Ruotsissa, Suomessa, Puolassa ja Tanskassa.

Ecophonilla – kuten koko Saint-Gobainilla – panostetaan vähähiiliseen energiaan: kaksi tehtaistamme käy vesisähköllä ja biokaasulla, mikä vähentää CO2-päästöjä. Suomessa Forssan tehtaalla käytettävä biokaasu tehdään paikallisesti orgaanisista jätteistä, ja tehtaan tuotantojäte käytetään uudelleen polttoaineena.

Tuotantoprosessia pyritään optimoimaan myös muilla toimenpiteillä; lasivillan tuotantolaitokset sijaitsevat hyvin lähellä Ecophonin tuotantotiloja, mikä pitää kuljetusmatkat erittäin lyhyinä.

– Olemme ottaneet vastuullisuuden vakavasti jo 30 vuoden ajan. Ecophon on mukana yli 20 maan Green Building Councilissa edistämässä hyviä sisäympäristöjä, ja vuosien varrella olemme osallistuneet yli 40 merkittävään tutkimushankkeeseen auttaaksemme miljoonia ihmisiä saamaan hyvän ääniympäristön, kertoo Ecophonin vastuullisuuskoordinaattori Daniel Olausson.

Ecophonin kestävät toimintatavat

  • Konseptikehityksessä työskentelee 27 akustiikan asiantuntijaa, joiden tavoitteena on kehittää parempia ääniympäristöjä koteihin, työpaikoille sekä oppimis- ja hoivatiloihin.
  • 19 tuotekohtaista ympäristöselostettamme kertovat, että ympäristövaikutusten minimoimiseen on panostettu: hiilijalanjälkemme on markkinoiden pienimpiä.
  • Ecophonin akustiikkalevyt sisältävät jopa 62 % kierrätysmateriaalia, mikä säästää 15 000 tonnia raaka-ainetta vuosittain.
  • Akustiikkalevymme ovat täysin kierrätettäviä ja vanhat levyt voidaan hyödyntää 100-prosenttisesti uusien valmistukseen. Pyrimme lähitulevaisuudessa parantamaan käytössä olleiden akustiikkalevyjemme kierrättämistä ja tällä hetkellä käynnissä on useita testausvaiheessa olevia projekteja.
  • Ecophon-järjestelmissä käytettävät Connect-kiinnikkeet ja -profiilit valmistetaan galvanoidusta teräksestä, josta saadaan kierrättämällä ja sulattamalla uusia terästuotteita.

Ilmastonmuutoksen hillitseminen edellyttää kiinteistö- ja rakennusalalta yhteistyötä, innovaatioita ja konkreettisia tekoja. Viisiosainen juttusarjamme esittelee Saint-Gobainin käytännön ratkaisuja hiilijalanjäljen pienentämiseen ja kiertotalouden edistämiseen rakentamisessa. Lue lisää vähähiilisen rakentamisen eriskoisjulkaisustamme!

Lisää uusi kommentti
*
Back top