Kestäviä ratkaisuja julkisivuihin ja lattioihin

To, 28.05.2020 - 08:25

Weberillä välitetään ihmisistä ja elinympäristöistä – siksi tuotekehityksessä panostetaan terveellisiin ja laadukkaisiin ratkaisuihin, jotka kestävän pitkälle tulevaisuuteen.

public://2020-05/Weber_lattian_tasoitus.jpeg

Terve ja turvallinen lattia sekä ennalta määritelty tiukka aikataulu on joskus haastava yhdistelmä. Siksi Weber on kehittänyt AlkaDry®-teknologian, jossa hankkeen aikataulun pohjalta voidaan valita haluttu kuivumisnopeus (10 mm/tunti, 10 mm/päivä tai 10 mm/viikko) ja varmistaa hyvä sisäilma juuri kyseiseen kohteeseen parhaiten soveltuvalla matala-alkalisella tasoitteella, Weberin uusilla lattialiimoilla ja lattiarakenteen kosteudenhallinnalla.

Sisäilmaongelmat aiheutuvat usein lattiapäällysteessä ja liimassa olevien orgaanisten aineiden hajoamisesta haitallisiksi päästöiksi betonin alkalisen kosteuden vaikutuksesta.

– Hajoamisreaktio ja siitä aiheutuvien terveydelle haitallisten yhdisteiden syntyminen voidaan estää käyttämällä betonin päällä vähintään viiden mm:n matala-alkalista tasoitekerrosta. Yhdessä Weberin lattialiimojen sekä betonin kosteudenhallinnan kanssa matala-alkalinen tasoite varmistaa hyvän sisäilman, Weberin lattiatuotteiden kehityspäällikkö Gunnar Laurén sanoo.

AlkaDry®-teknologian avulla tilaaja ja urakoitsija voivat varmistaa, että lattia on rakennuksen käyttäjille toimiva ja turvallinen myös kymmenien vuosien päästä eikä rakennuksessa jouduta tekemään kalliita sisäilmakorjauksia lattiasta aiheutuvien ongelmien vuoksi.

Weberin lattiatasoitteet ovat tutkittuja, turvallisia ja Suomessa valmistettuja. Niillä on sertifioitu EPD-ympäristöseloste, EC 1 plus -luokitus ja ne on luokiteltu vähäpäästöisiksi (M1).

Lue lisää: www.fi.weber/alkadry

Ilmastonmuutos koettelee julkisivumateriaaleja

Kiinteistö- ja taloyhtiöissä on opittu jo tarkkailemaan säännöllisesti katon ja ikkunoiden kuntoa. Katse kannattaisi kuitenkin kohdistaa myös julkisivuihin, jotka ovat ilmastonmuutoksen ja nopeasti vaihtelevien sääolojen takia entistä kovemmilla.

– Pieneltä ja harmittomalta näyttävä rako voi nykyisissä, nopeasti vaihtelevissa sääoloissa rapautua muutaman talvikuukauden aikana reiäksi, jonka kautta vesi ja kosteus pääsevät eristeisiin ja rakenteisiin, huomauttaa Vesa Räsänen Saint-Gobain Finlandin suunnittelijapalvelusta.

Tuulen ja sateen lisäksi julkisivuja rasittavat erityisesti nollan tuntumassa sahaavat talvikelit. Jatkuva kosteus ja ilmassa olevat epäpuhtaudet ruokkivat myös levänkasvua.

Weberillä on valikoimissa useita julkisivutuotteita ja rappausratkaisuja, joilla parannetaan kiinteistöjen ulkoasua, säänkestoa ja energiatehokkuutta.

– Tuotekehityksessä on mietitty paitsi kestävyyttä, laatua ja monipuolista valikoimaa myös rakennusaikaisia olosuhteita ja työn sujuvuutta. Lopputuloksena on tuotteita, jotka ovat kestäviä, hylkivät kosteutta ja kuivuvat varsin matalissa lämpötiloissa, Räsänen toteaa.

Lue lisää: www.fi.weber/kestava-ja-kaunis-julkisivu

 

Ilmastonmuutoksen hillitseminen edellyttää kiinteistö- ja rakennusalalta yhteistyötä, innovaatioita ja konkreettisia tekoja. Viisiosainen juttusarjamme esittelee Saint-Gobainin käytännön ratkaisuja hiilijalanjäljen pienentämiseen ja kiertotalouden edistämiseen rakentamisessa. Lue lisää vähähiilisen rakentamisen eriskoisjulkaisustamme!

Lisää uusi kommentti
*
Back top