Kovaa asiaa iloisella otteella: Saint-Gobain FutureCon viitoittaa tietä virtuaalitapahtumille

Ti, 01.12.2020 - 11:14

Saint-Gobainin FutureCon Virtual Takeoff innosti pohtimaan rakennusalan ratkaisuja ilmastonmuutokseen asiapitoisten puheenvuorojen, interaktiivisuuden ja viihteen avulla.

public://2020-12/Futurecon_1920x820_artikkeli.png

Lähitulevaisuudessa yritysten koulutukset, tapahtumat ja juhlat järjestetään koronan vuoksi mitä todennäköisimmin verkossa. Millainen virtuaalitapahtuma saa asiantuntijayleisön virittymään vastaanottavaiselle taajuudelle ja viihtymään valittujen aiheiden parissa?

Saint-Gobain Finlandin marraskuun puolivälissä järjestämä FutureCon yhdisti onnistuneesti tiukkaa asiaa ja hyvän mielen viihdettä – tässä parhaat vinkkimme jakoon myös muille!

 

Kiinnostavat puhujat ja ajankohtainen teema

Tilaisuudessa kannattaa hyödyntää sekä oman väen että ulkopuolisten asiantuntijoiden näkemystä. FutureConissa kuultiin Saint-Gobain Finlandin toimitusjohtaja Olli Nikulan katsaus, emokonserni Saint-Gobainin operatiivisen johtajan Benoit Bazinin tervehdys sekä vastuullisuuspäällikkö Anne Kaiserin ja markkinointijohtaja Viktor Laxin tietoiskut vähähiilisestä rakentamisesta. Asiantuntijakumppaneina kuultiin A-insinöörien Liisa Jäätvuorta ja YIT:n Anders Stenbäckiä.

Nikulan mukaan ilmastonmuutos, sen hidastaminen ja siihen sopeutuminen, on aikamme suurin yhteinen haaste. Saint-Gobain on tarttunut haasteeseen jo kaksi vuosikymmentä sitten, ja tänä päivänä vastuullisuus on yhä vahvemmin strategian ytimessä: pyrkimyksenä on saavuttaa hiilineutraalius jo ennen vuotta 2035.

– Siirryimme käyttämään kierrätyslasia primääriraaka-aineena eristetuotannossamme 20 vuotta sitten, lanseerasimme vähähiilisen pumpattavien lattiaratkaisujen tuotteiston viisi vuotta sitten, ja olemme jatkuvasti lisänneet ulkoisen kierrätyskipsin käyttöä kipsilevytuotannossamme. Kolme vuotta sitten teimme merkittävän päätöksen ja siirryimme kokonaisuudessaan uusiutuvan sähkön käyttäjäksi Suomessa ja Pohjoismaissa. Nämä päätökset eivät käyttöönoton tai lanseerausten hetkinä välttämättä herättäneet asiakkaissa odotettua kiinnostusta, mutta tänään on helppo todeta päätösten olleen oikeita, Nikula toteaa.

Omien ponnistelujen lisäksi tarvitaan koko alan ja rakentamisen arvoketjun läpi ulottuvaa yhteistyötä.

– Ilmastohaaste on niin suuri, että sen ratkaiseminen ei onnistu keneltäkään omin voimin, vaan onnistuminen on mahdollista ainoastaan kaikkien toimijoiden yhteistyön tuloksena.

Myös Benoit Bazin haastoi tapahtuman osallistujat etsimään ratkaisuja yhteistyössä.

– Kukaan ei vielä tiedä tarkalleen, kuinka tavoite saavutetaan, mutta haluamme löytää ratkaisut yhdessä. Olemme valmiita myös epätavallisiin ja uusiin yhteistyön muotoihin. Pyydän teitä tarttumaan yhteiseen haasteeseen suomalaisella sisulla!

Kestävän kehityksen johtaja Liisa Jäätvuori A-Insinööreistä painotti puheenvuorossaan nopean kehittymisen merkitystä ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

– Tällä hetkellä työelämässä olevat ovat avainroolissa ilmastokriisin ratkaisemisessa. Olemme siirtymässä digiharppauksesta hiilijalanjälkiharppaukseen. Seuraavan 15 vuoden aikana hiilineutraalius tulee standardiksi. Joko kehitymme nopeasti ja kehitämme ratkaisuja, jotka eivät vielä tällä hetkellä ole mahdollisia, tai sitten menetämme kilpailukykymme. Rakennuttaja voi rakennuttaa hiilineutraalisti vain, jos muilla osapuolilla on taitoa suunnitella ja toteuttaa hiilineutraalisti, Jäätvuori huomauttaa.

YIT:n palveluiden kehittämisestä vastaava johtaja Anders Stenbäck puolestaan pohti, kuinka vähähiilinen rakentaminen muutetaan euroiksi ja mitä vastuullisuus sidosryhmille merkitsee.

– Tänä päivänä hankkeissa on huomioitava ympäristönäkökohdat, sillä vastuullisuudella houkutellaan asiakkaita, parhaita osaajia ja sijoittajia. Ne pärjäävät, jotka kykenevät osoittamaan, että kestäviin ratkaisuihin panostetaan tosissaan.

 

Hyvä juontaja ja vastapainoa viihteestä

FutureCon-virtuaaliseminaarissa juontajana toimi näyttelijä ja imitaattori Jarkko Tamminen. Sujuvasanainen ja ripeästi aiheesta toiseen etenevä juontaja piti virtuaalitapahtuman koossa, esitteli puhujat lennokkaasti ja osasi esittää relevantteja kysymyksiä puheenvuorojen jälkeen. Yleisö sai myös ehdottaa Tammiselle imitoitavia hahmoja, jotka pääsivät "lavalle" tilaisuuden päätteeksi.

Ammattimaiseen juontajaan kannattaa panostaa, sillä hän virittää tunnelman, esittelee ohjelman innostavalla tavalla ja parhaimmassa tapauksessa myös tarjoaa yleisölle piristävät naurut työpäivän lomassa. Lisäksi tapahtumassa kuultiin laulaja-lauluntekijä Anssi Kelaa, jonka heittäytyminen ja tilaisuuden henkeen sopiva biisivalinta herättivät katsojissa vastakaikua. Jos tilaisuuden tunnelmaan on panostettu, jää sisältökin todennäköisemmin mieleen.

 

Interaktiivisuus – katsojilta kysyminen kannattaa

Asiantuntijapuheenvuorojen ja viihteellisen osuuden lisäksi FutureConin keskeistä antia olivat yleisölle esitetyt, rakentamisen ja rakennusmateriaalien vastuullisuuteen liittyvät kysymykset. Ohjelman lomassa yleisö pääsi gallupissa vastaamaan neljään monivalintakysymykseen, joiden vastauksia puitiin tapahtuman loppupuolella.

– Laajojen ja moniulotteisten asioiden osalta on vaikea kertoa kaikkea lyhyessä ajassa. Yleisölle esitettyihin monivalintakysymyksiin ei yhteenkään ollut "yhtä oikeaa vastausta", tarkoitus oli tuoda yhteisen haasteemme moniulotteisuus yleisön tietoisuuteen ja hakea vahvistusta omille näkemyksillemme, toteaa tilaisuuden ohjelman yhdessä Anne Kaiserin kanssa suunnitellut Viktor Lax.

 

Katso FutureCon Virtual Takeoff -tallenne ja tutustu tuleviin webinaareihimme Saint-Gobain Akatemian koulutuskalenterissa.

Lisää uusi kommentti
*
Back top