Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Tutkimus-ja kehitystyö ovat strategiamme ytimessä. Maailmanlaajuinen tutkimustyömme keskittyy niin alaamme mullistaviin innovaatioihin kuin myös tuotteiden, prosessien ja palveluiden jatkuvaan parantamiseen yhteistyössä asiakkaidemme ja sidosryhmiemme kanssa.

Tutkimus- ja kehitystyömme perustuu avoimuuteen, asiakkaiden tarpeiden, kestävän kehityksen, kiertotalouden ja tulevaisuuden trendien ymmärtämiseen.

Sidosryhmäyhteistyö ja kumppanuudet ovat keskeinen osa kehitystyötämme. Meille yhteistyö niin yliopistojen, tutkimuslaitosten, julkisen sektorin, asiakkaiden kuin muiden innovatiivisten toimijoiden kanssa on mahdollisuus tehdä tuotteistamme ja ratkaisuistamme entistäkin parempia. 

Paikallinen rakennustapa, lainsäädäntö ja määräykset sekä maantieteellisestä sijainnista riippuvat ilmasto-olosuhteet vaihtelevat merkittävästi. Juuri siksi panostamme paikalliseen tutkimus- ja kehitystyöhön, osaamiseen ja resursseihin.

Siinä missä kansainvälinen, konsernitason tutkimus- ja kehitystyö toimii perustana vaihtoehtoisten raaka-aineiden, uusien materiaalien, tuotteiden ja ratkaisujen kehittämiselle, paikalliset tutkimus- ja kehitystiimimme toimivat myös tiiviissä yhteistyössä myynnin ja markkinoinnin kanssa varmistaakseen uusien ideoiden toteutettavuuden ja soveltuvuuden paikalliseen markkinaan eli esimerkiksi meillä Suomessa suomalaiseen rakennustapaan, lainsäädäntöön ja määräyksiin sekä pohjoiseen ilmastoomme.

Ekoinnovaatio-ohjelmamme tukee tutkimus- ja tuotekehitysyksiköitämme ja auttaa huomioimaan vastuullisuuden, materiaalitehokkuuden, kierrätettävyyden ja ympäristövaikutukset jo tuotekehitysprosessin alkumetreillä. Kansainvälisesti yli 600 henkilöä on koulutettu Ekoinnovaatio-ohjelmaan. Ensimmäinen koulutus Pohjoismaissa, mihin myös paikalliset tuotekehitystiimimme osallistuivat, järjestettiin vuonna 2015. Koulutuksia järjestetään määräajoin eri puolilla maailmaa - viimeisin Ekoinnovaatio-koulutus Pohjoismaissa järjestettiin tammikuussa 2018.

 

T&K-yhteyshenkilömme

 

Niklas Engblom
Kehitysjohtaja, Saint-Gobain Finland

niklas.engblom@saint-gobain.com

 

Harri Kemppainen
Kehityspäällikkö, Gyproc & ISOVER

harri.kemppainen@saint-gobain.com