Anne Kaiser

Anne Kaiser
Vastuullisuuspäällikkö, Saint-Gobain Finland Oy

Verkostot ovat kultaa ja muutos on aina mahdollisuus – Anne Kaiserin uratarina

Anne Kaiser on oman kuvailunsa mukaisesti toisella urallaan. Ensimmäisen uransa aikana hän toimi Saint-Gobainin markkinointi- ja viestintäjohtajana vuosina 2007–2010, jolloin Annen tontille kuului myös tuotekehitysvastuuta.

– Edistin tuolloin muun muassa passiivitalokonseptiamme ja olin mukana tekemässä ensimmäisiä vastuullisuusohjelmiamme, Anne kertoo.

Anne valmistui kauppatieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 1997. Ennen Saint-Gobainille tuloaan hän oli ehtinyt työskennellyt myyjänä terästeollisuudessa Italiassa, henkilöstöpäällikkönä Rannila Steel Oy:ssä ja markkinointipäällikkönä Ruukilla. Vuonna 2010 oli kuitenkin aika tehdä muutos.

Toiselle uralle ulkomaiden ja lisäopintojen kautta

Vuonna 2010 Anne irtisanoutui Saint-Gobainilta tyhjän päälle ja lähti perheensä kanssa tšekkiläisen miehensä ulkomaankomennukselle Slovakiaan. Siellä muotoutui ajatus uudesta urasta ja lisäopinnoista. 

– Vastuullisuus kiinnosti minua, joten suoritin Post Graduate -maisteriohjelman Wienin BFI-ammattikorkeakoulussa. Toisessa tutkinnossani keskityin yritysvastuuseen ja eettiseen johtamiseen, Anne sanoo. Slovakian vuosien aikana hän myös myi kevytyrittäjänä LED-valaisimia Slovakiasta Suomeen. 

Anne palasi myös perheineen Suomeen 2014, jolloin hän aloitti toisen uransa harjoittelijana Ramboll Finlandilla. Lopulta Anne viihtyi Rambollilla asiantuntijana ja johtavana vastuullisuusasiantuntijana vuoteen 2017 asti, kunnes hän teki paluun Saint-Gobainille vastuullisuuspäälliköksi. 

– Olen ollut urani aikana monessa eri positiossa, johtoryhmässä, matriisiorganisaatioissa, yrittäjänä, harjoittelijana ja työskennellyt sekä Suomessa että ulkomailla. Kun tulee sopiva tilaisuus elämässä, niin siihen pitää uskaltaa tarttua, Anne kannustaa.

Paluu Saint-Gobainille

Anne palasi Saint-Gobainille vetämään vastuullisuusasioita Suomessa kuin myös koordinoimaan niitä laajemmin Pohjoismaissa ja Baltiassa. 

– Vastuullisuustyöni pitää sisällään paljon jalkatyötä, verkostointia ja koulutusta. Verkostot etenkin ovat kullan arvoisia! Olen päässyt moneen mukaan ja onneksi työnantaja on kannustanut sekä antanut aikaa osallistua myös työpaikan ulkopuolisiin verkostoihin, Anne sanoo.

Anne onkin ollut Green Building Council Finlandin hallituksen aktiivijäsen jo viiden vuoden ajan ja puheenjohtaja vuoden 2022 ajan. Hän toimii myös RT:n kestävän rakentamisen ryhmän puheenjohtajana. 

Saint-Gobainilla on arvot ja kulttuuri kohdillaan

Annen mukaan Saint-Gobain on hyvä työnantaja.

– Saint-Gobainilla on äärimmäisen selkeä ja toimiva johtamiskulttuuri. Yrityksen arvot osuvat omien arvojen kanssa hyvin yhteen. Minulla on ollut vapaus liikkua ja toimia myös oman tiimin lisäksi monipuolisesti organisaatiossa, Anne kehuu.

Ison toimijan palveluksessa työskentelyssä on monta hyvää puolta. 

– Läpinäkyvyys toimintatavoissa on ehdottoman tärkeää, silloin voi vahvasti seisoa sanojensa takana. Omana periaatteenani on aina ollut, että asiat riitelevät ihmisten sijaan ja asioista pitää aina voida keskustella, Anne kertoo.

Anne kannustaa rohkeasti tarttumaan aina uusiin tilaisuuksiin, jos sellaisia tulee eteen.

– Kannattaa muistaa, että oman esihenkilön voi aina käytännössä valita! Jos nykyinen ei ole hyvä, vaihtoon vain! Anne naurahtaa.

Lue lisää uratarinoita tästä.

Back top