Kimmo Anttila

Kimmo Anttila
Tuotepäällikkö, Gyproc-tuotteet, Saint-Gobain Finland Oy

Omalla tekemisellä voi muuttaa asioita 

Kimmo Anttila aloitti uransa Saint-Gobainilla vuonna 2010 työskentelemällä kesätyöntekijänä kolmen kesän ajan Gyprocin Kirkkonummen tehtaan kunnossapito-organisaatiossa. 

– Jo kesätöissä pääsin tekemään monenlaisia kunnossapidon tehtäviä. Olin esimerkiksi mukana ennakkohuoltojärjestelmän kehitysprosessissa, sijaistin kunnossapidon työnjohtajaa kesälomien aikana ja toimin varaosavaraston ostajana, Kimmo kertoo.

Kesätöiden jälkeen Kimmo jatkoi työtä Gyprocilla opintojensa ohessa. Hän toimi tehtaalla ensin projektityöntekijänä ja myöhemmin hänestä tuli prosessi-insinööri Gyprocin tuotantoon. 

– Prosessi-insinöörinä olin mukana kehittämässä tuotteita, niiden laatua ja tuotantoprosesseja, Kimmo kuvailee.

Monipuoliset työtehtävät kehittävät osaamista ja uraa

Työskenneltyään jonkin aikaa prosessi-insinöörinä, Kimmo siirtyi seuraavaksi Gyprocin suorituskykypäällikön pestiin. Hänen tehtävänään oli edelleen tuote- ja prosessikehitys, mutta näiden lisäksi työtehtävään kuului laatutiimin esihenkilövastuu, sekä tuotteiden tuotekehitykseen osallistuminen.

– Olin muun muassa kehittämässä Gyprocin lippulaivatuotetta, Habito-rakennuslevyä ja sen tuotantoprosessia Kirkkonummen tehtaalla, Kimmo sanoo.

Vuodesta 2018 asti Kimmo on työskennellyt Gyproc-tuotepäällikkönä, vastuualueenaan kipsilevyt ja rangat. Syksyllä 2022 Kimmo sai myös esihenkilövastuun tuotepäällikkötiimin vetäjänä. 

– Nykyisessä tehtävässä vastaan muun muassa Gyprocin tuoteryhmien valikoimista ja hinnoittelusta, sekä markkinatarpeiden seurannasta. Teen myös tuotekehityksen kanssa yhteistyötä ja toimin kenttämyynnin sekä muiden sisäisten sidosryhmien tukena. Näiden tehtävien ohella järjestän myös tuotekoulutuksia, Kimmo kertoo.

Monia syitä pysyä Saint-Gobainilla

Kimmo kokee, että Saint-Gobain on tarjonnut hänelle hyvät mahdollisuudet henkilökohtaiseen kasvuun ja kehittymiseen. Omalla urapolullaan on ollut sujuvaa edetä, kun työnkuva on ollut monipuolinen eri tehtävissä ja työyhteisö on ollut hyvä kaikin puolin.

Saint-Gobain on monin tavoin alan edelläkävijä ja tiennäyttäjä esimerkiksi vastuullisuuden suhteen. Vastuullinen yritys työnantajana on Kimmon mielestä hyvin motivoivaa.

– Omalla tekemisellä on merkitystä ja sillä voi muuttaa asioita, Kimmo tiivistää.

Lue lisää uratarinoita tästä.

Back top