Wilma Siitonen

Wilma Siitonen
Digital Construction Business Manager, Saint-Gobain

Toimialaa kehittämässä – Wilma Siitosen uratarina

Wilma Siitonen aloitti uransa Saint-Gobainilla vuonna 2017 Nordic Traineena Turun kauppakorkeakoulusta juuri valmistuneena ekonomina. 

Ennen Saint-Gobainille tuloaan Wilma oli viettänyt muutaman vuoden ulkomailla Ranskassa ja Argentiinassa, joten Nordic Traineen tehtävässä häntä kiinnosti etenkin sen kansainvälisyys. 

– Oli mahtavaa päästä Nordic Trainee -ohjelmaan aikoinaan! Ohjelma on suunniteltu siten, ettei itse tarvitse päättää, mille osastolle hakeutua. Puolentoista vuoden aikana pääsin tekemään erilaisia projekteja markkinoinnista palveluiden kehittämiseen ja vietin kuusi kuukautta Pohjoismaiden pääkonttorillamme Kööpenhaminassa, Wilma sanoo.

Traineesta kehittäjäksi

Nordic Trainee -ohjelman jälkeen Wilma siirtyi markkinointiin tiiminvetäjäksi. Digital Managerina Wilma vastasi tiimistä, joka teki muun muassa tuotehallintaa, verkkosivuja, pakkauksia ja hinnastoja. 

– Tehtäväni oli toteuttaa kehitysprojekteja ja tukea tiimiäni heidän työtehtävissään. Pääsinkin toteuttamaan erilaisia projekteja aina asiakashaastatteluista toimialahankkeisiin, Wilma kuvailee.

Hän työskenteli Digital Managerina kolmen vuoden ajan, kunnes siirtyi kesällä 2022 Pariisiin Saint-Gobainin pääkonttorille vastaamaan rakentamisen digitalisaatioon liittyvistä hankkeista. Wilman nykyinen titteli on Digital Construction Business Manager.

– Nykyisessä tehtävässäni työskentelen sisäisenä konsulttina. Autan kansainvälisesti liiketoimintoja heidän palvelunkehitysprojekteissaan, Wilma kertoo.

Ranska oli jo Wilmalle tuttu maa, joten Wilma on sopeutunut hyvin Pariisiin.

– Pariisi on ihana kaupunki! Isossa kaupungissa voi aina kokea jotain uutta, Wilma sanoo.

Monipuoliset työtehtävät ja alan konkreettisuus inspiroivat

Wilma on viihtynyt Saint-Gobainilla viimeiset viisi vuotta, sillä yritys tarjoaa monipuoliset työmahdollisuudet rakentamisen toimialalla. Wilma on myös töiden ohella opiskellut Aalto-yliopistossa rakennustekniikkaa.
 
– Minusta rakentaminen on tosi mielenkiintoista ja on kiva nähdä, kuinka tuotteidemme ja palveluidemme avulla rakennetaan. Rakennetun ympäristön alalla on tilaa tehdä asioita tuottavammin ja hiilineutraalimmin eli koen, että työssä pääsee vaikuttamaan merkityksellisiin asioihin, Wilma toteaa.

Työ on ollut monipuolista ja vaihtelevaa koko Wilman Saint-Gobain -uran ajan.
 
– Itselleni sopii niin kehittäminen kuin projektiluontoinen tekeminen, joten nautin kun vastaan tulee aina uusia haasteita! Wilma sanoo.

Lue lisää uratarinoita tästä.

Back top