Asiantuntijakumppani laajalla skaalalla

Ti, 03.12.2019 - 19:38
Saint-Gobain Akatemian koulutukset auttavat kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisia pysymään kartalla uusimmista ratkaisuista, tuoteinnovaatioista ja tutkimustuloksista. Sisäilmakorjaukset kuuluvat Akatemian suosituimpiin aiheisiin.
Sisäilmakorjaukset kuuluvat Akatemian suosituimpiin aiheisiin. Kuvassa kouluttajat: Vesa Räsänen Saint-Gobainin suunnittelijapalvelusta ja Weberin tuotepäällikkö Antti Saajanlehto.
Kuva: Jari Kippola, Imagokuva

Yksi Saint-Gobainin keskeisimpiä tavoitteita on tehdä yhteistyötä alan edelläkävijöiden kanssa kestävän rakentamisen edistämiseksi. Laadukkaiden tuotteiden, suunnittelupalvelun ja teknisen neuvonnan lisäksi Saint-Gobain tarjoaa rakennusalan ammattilaisille työhön sopivaa maksutonta täydennyskoulutusta. Saint-Gobain Akatemian kouluttajina toimivat aiheesta riippuen Weberin, Gyprocin ja ISOVERin parhaat asiantuntijat.

Kukin kurssi on intensiivinen, maksimissaan työpäivän mittainen tiivis paketti, joka sisältää tietoa esimerkiksi työmenetelmistä, rakenneratkaisuista tai yksittäisten tuotteiden tärkeimmistä ominaisuuksista. Akatemian kurssitarjottimelta löytyy kymmenkunta koulutusaihetta, joista erityisen suosittuja ovat olleet märkätiloihin ja sisäilmakorjauksiin liittyvät koulutukset.

 

Sisäilmakorjaukset suosituimpia koulutusaiheita

Yksi suosituimmista koulutusaiheista Saint-Gobain Akatemian valikoimassa on sisäilmakorjaukset. Puolikkaan päivän aikana käydään läpi yleisimpiä sisäilmaongelmien aiheuttajia sekä Weberin korjausratkaisuja ja tärkeimpiä detaljeja. Osa korjauksista voidaan tehdä esimerkiksi tiivistämällä ja kapseloimalla rakenteita, jolloin epäpuhtaudet ja kosteus eivät pääse niistä huoneilmaan. Osa korjattavista rakenteista on sen sijaan sellaisia, että niiden pinnoituksessa tulee käyttää vesihöyryavoimia ratkaisuja. Tuotteiden ja ratkaisujen lisäksi koulutuspäivässä käydään läpi teoriaa ja uutta tutkimustietoa.

Saint-Gobainin suunnittelijapalvelun Vesa Räsänen on vetänyt sisäilmakoulutuksia yhdessä Weberin tuotepäällikkö Antti Saajanlehdon kanssa viiden vuoden ajan.

– Akatemian tarjoama täydennyskoulutus auttaa tehostamaan työtä, parantamaan tuloksia sekä välttämään virheitä. Uskomme vakaasti siihen, että olemme rakentamisen arvoketjussa enemmän kuin pelkkä materiaalitoimittaja: meillä on kontaktipintaa monenlaisiin toimijoihin työmaalta tilaajiin. Paras lopputulos sisäilmakorjauksissa ja rakentamisessa ylipäätään syntyy silloin, kun urakoitsija, suunnittelija ja materiaalinvalmistaja lyövät päänsä yhteen, Saajanlehto toteaa.

Sisäilmakorjauskoulutuspaketti räätälöidään kohderyhmän mukaan: rakennuttajille, isännöitsijöille ja suunnittelijoille on oma, ratkaisujen valintaa painottava koulutuksensa, kun taas urakoitsijoille ja työnjohdolle tarjotaan käytännön tekemistä painottavaa koulutusta.

– Suunnittelijoita kiinnostavat erityisesti uudet ratkaisut, päättäjiä puolestaan referenssikohteet. Varmasti yksi syy kurssin suureen suosioon on se, että tarjoamme sellaisia ratkaisuja, joista on konkreettista hyötyä työssä, emmekä vain mainosta omia tuotteitamme. Vastuullisen toimijana haluamme palvella asiakkaitamme pitkäaikaisessa, molempia hyödyttävässä suhteessa ja auttaa heitä kehittämään omaa toimintaansa. Jokainen halua olla hyvä omassa työssään, sanoo Räsänen.

 

Hyödyllistä tietoa tiiviissä paketissa

Vantaalla 21.11.2019 järjestetyn sisäilmakorjauskoulutuksen kohderyhmänä olivat suunnittelijat, rakennuttajat ja isännöitsijät, joita saapui paikalle täysi luokkahuoneellinen. Monelle jäi päällimmäisenä mieleen kiinnostava aihe ja konkreettinen hyöty oman työn kannalta.

– Sisäilma-asiat ovat keskeinen osa työnkuvaani, joten etsin jatkuvasti tietoa uusimmista ratkaisuista ja onnistuneista korjauksista. Täydennyskoulutusten avulla pidän osaamiseni ajan tasalla. Saint-Gobain Akatemian sisäilmakorjauskoulutus on tiivis ja tehokas tietopaketti, josta hyötyvät niin suunnittelijat, urakoitsijat kuin työnjohtokin. Erityisesti tiivistyskorjauksia käsittelevä osio oli mielestäni hyödyllinen, toteaa koulutukseen osallistunut tekninen asiantuntija Tuomo Pitsinki Porvoon OP-Isännöintikeskus Oy:stä.

– Meillä on paljon saneerauskohteita, joissa sisäilma-asioilla on merkittävä painoarvo. Minua kiinnostivat erityisesti kapillaarikatkojen toteutukseen ja kiviaineksen halkeamien injektointipaikkaukseen kehitetyt ratkaisut. Näkisin, että koulutuksesta on hyötyä paitsi työnjohdolle ohjeistuksen tueksi myös tekijöille; tuotteiden toimintaperiaatteita ja ratkaisujen logiikkaa on hyvä ymmärtää pintaa syvemmältä, sanoo Työnjohtaja Kauko Leppänen, Ideaalitalo Oy:stä.

– Erityisesti radonin torjuntaan liittyvästä tiivistämisestä ja kapseloinnista tuli hyödyllistä tietoa. Rakennuttajat, suunnittelijat ja isännöitsijät saavat koulutuksesta varmasti paljon irti, toteaa rakennusinsinööri Hannu Kokkinen Rakennustoimisto 4T Oy:stä.

Katso seuraavat koulutuksemme koulutuskalenterista ja tutustu myös Paremman sisäilman puolesta -sivustoomme!

Back top