Matka hiilineutraaliuuteen on Energiateko – jo yli 150 000 tonnia päästösäästöjä energiasta

Ti, 12.10.2021 - 13:16
Matka hiilineuraaliuuteen on Energiateko – jo yli 100 000 tonnia päästösäästöjä energiasta

Suomalaisten työpaikoilla, kouluissa ja kodeissa vietetään lokakuussa Energiansäästöviikkoa – tänä vuonna jo 25:tä kertaa.

Myös Saint-Gobain Finland on mukana Energiansäästöviikossa, joka nostaa tänä vuonna keskiöön energiateot. Jokainen voi teoillaan vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään, tehdä valintoja siitä, miten paljon kulutamme sekä mitä ja millaista energiaa käytämme. Jokaisella energiateolla on merkitystä, koska pienistäkin teoista syntyy suuri säästö.

Me Saint-Gobainilla tähtäämme Suomessa hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä. Työtä tavoitteen eteen on tehty pitkään ja matka kohti nollapäästöjä etenee.

Päästösäästöjä uusiutuvalla sähköllä ja biokaasulla

Vuoden 2018 alussa siirryimme käyttämään uusiutuvaa sähköä. Kaikki Saint-Gobainin Suomessa ja Pohjoismaissa sijaitsevat toimistot ja tehtaat käyttävät alkuperäissertifioitua uusiutuvaa sähköä, mikä vastaa noin 40 000 tonnin vuotuista päästövähennystä.

Vuodesta 2018 päästösäästöjä on syntynyt jo yli 150 000 tonnia.

Teollisena toimijana energiatehokkuuden jatkuva parantaminen on ilmastotyömme keskiössä. Olemme sitoutuneet elinkeinoelämän Energiatehokkuussopimuksiin jo toistamiseen kaudella 2017-2025.

Suomessa Forssan lasivillatehtaalla korvattiin fossiilisiin polttoaineisiin kuuluva nestekaasu uusiutuvalla, paikallisella biokaasulla yli vuosikymmen sitten ja teko on puolittanut tehtaan hiilidioksidipäästöt. 

Forssan tehtaan käyttämästä kaasusta 70 prosenttia on elintarviketeollisuuden jätteistä tuotettua biokaasua ja muun muassa ISOVERin rakennuseristeitä ja Ecophonin akustiikkaratkaisuja tuotetaan siellä, lähes täysin uusiutuvan energian avulla.

Energiaa säästäviä ratkaisuja kiinteistöihin

Kannustamme myös kiinteistöjen käyttäjiä energiansäästötekoihin. Energiankulutuksella on merkittävä rooli kiinteistöjen käytön aikana syntyvissä päästöissä, niinpä kiinteistöjen energiaa säästävillä rakenneratkaisuilla on vaikutusta jokaisen suomalaisen energiankäyttöön.

Autamme pienentämään rakennetun ympäristön ekologista jalanjälkeä tarjoamalla vähähiilisiä, kiertotaloutta tukevia ja hyvinvointia edistäviä rakennustuotteita.

Esimerkkinä ovat lämpöteknisesti tehokas ja nopeasti reagoiva Weberin Comfort -lämpölattia tai ISOVERin lämmöneristysratkaisut, jotka säästävät käyttöikänsä aikana 200 kertaa niin paljon energiaa, kuin niiden valmistamiseen on käytetty.

Ilmastonmuutos on yhteinen haaste

Hiilineutraaliuden saavuttaminen on koko alan yhteinen haaste, ja teemme työtä yhdessä kumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa.

Back top