Monimuotoisuus synnyttää luovia tiimejä ja uusia ratkaisuja

Ma, 08.03.2021 - 10:35
Saint-Gobain on jo kolmatta vuotta mukana tasa-arvoa mittaavassa Bloomberg Gender-Equality -indeksissä. Naistenpäivän kunniaksi kokosimme yhteen kiinnostavia uratarinoita tehtaalta ja toimistolta.
Saint-Gobain Finlandin asiakaspalvelu

Bloombergin indeksissä ovat mukana yhtiöt, jotka näyttävät esimerkkiä edistämällä naisten tasa-arvoa työelämässä. Indeksi mittaa tasa-arvoa viidellä osa-alueella: naisjohtajien määrä ja kehittymismahdollisuudet, tasa-arvoinen palkkaus, osallistava yrityskulttuuri, seksuaaliseen häirintään liittyvät toimintamallit sekä naisia kannustava brändi.

Saint-Gobain on lisäksi palkittu jo viidesti Top Employer -tunnustuksella hyvistä henkilöstökäytännöistään niin Suomessa, Euroopassa kuin kansainvälisestikin. Top Employer 2021 -tutkimuksessa Saint-Gobainia arvioitiin kaikkiaan 20 eri osa-alueella, jotka kattoivat yhteensä yli 500 henkilöstöjohtamiseen liittyvää toimintatapaa. Näitä olivat muun muassa yrityskulttuuri, henkilöstöstrategia, henkilöstön kehittäminen, hyvinvointi ja vastuullisuus.

Sekä Bloombergin indeksi että Top Employer -tunnustus kertovat, että Saint-Gobainilla tasa-arvo, diversiteetti ja vastuullisuus eivät ole pelkkää puhetta. Isossa organisaatiossa on paljon erilaista väkeä, ja kohtaamiset synnyttävät usein tuoreita ideoita. Monimuotoisuus onkin yksi HR-strategiamme kulmakivistä; eri ikäisiä naisia ja miehiä sekä erilaisia kulttuuri- ja koulutustaustoja yhdistelemällä saadaan aikaan luovempia tiimejä ja uusia ratkaisuja, toteaa Saint-Gobain Finlandin vs. henkilöstöjohtaja Jenni Vienola.

Kiinnostaisiko sinua työskennellä rakennustuoteteollisuudessa parempien elinympäristöjen puolesta? Tutustu uratarinoihimme ja katso, millaisia hommia meillä on tarjolla!

Oheinen kuva: Saint-Gobainilla on tarjolla monenlaisia urapolkuja. Kuvassa Noora Tervonen ja Sari Ilkko asiakaspalvelusta.

Heli Kettunen, Projektipäällikkö
Saint-Gobainilla 3,5 vuotta

Heli Kettunen, projektipäällikkö
Heli Kettunen, projektipäällikkö

 

"Tulin alun perin Saint-Gobainille töihin kehitysinsinööriksi ja työskentelin lähinnä QEHS-asioiden ja tiimien välisen yhteistyön kehittämisen parissa. Olen näiden vuosien aikana oppinut paljon muun muassa rakennustuoteteollisuudesta sekä korkealaatuisen turvallisuuskulttuurin ylläpidosta ja kehittämisestä. Saint-Gobainin tapa huolehtia turvallisuus-, ympäristö- ja vastuullisuusasioista on mielestäni esimerkillinen.

Työnantajani on tarjonnut minulle mahdollisuuden kehittää itseäni ja siirtyä halutessani uusien haasteiden pariin. Nykyisessä työssäni projektipäällikkönä olen päässyt kehittämään johtamis- ja toimintajärjestelmäämme yhdessä huikean projektitiimin ja henkilöstömme kanssa. Viihdyn tehtävissäni erittäin hyvin, sillä työtehtäväni ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Viikottainen ”sparrailu” työkavereiden kanssa vie kehittämistyötä eteenpäin aimo harppauksin. Olemme mielestäni onnistuneet pitämään yllä yhteisöllisyyden tunnetta pitkistä etätyöjaksoista huolimatta. Työyhteisölläni on tapana antaa toisilleen hyvää palautetta, mikä tuntuu erityisen kannustavalta arjen keskellä."

 

Laura-Maria Saarela, Liiketoiminnan kehityspäällikkö
Saint-Gobainilla 8 vuotta

Laura-Maria Saarela, liiketoiminnan kehityspäällikkö
Laura-Maria Saarela, liiketoiminnan kehityspäällikkö

 

"Tulin Saint-Gobainille KONEelta, joten teollinen ympäristö tehtaineen oli tullut tutuksi jo aiemmin. Olen tehnyt pitkään monipuolisia taloushallinnon tehtäviä bisneksen rajapinnassa. Joitakin vuosia sitten siirryin enemmän liiketoimintaan, jossa vastasin ensin asiakaspalvelun vetämisestä ja edistin toimitusketjuun liittyviä asioita yhteistyössä sisäisten sidosryhmien, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Nykyisessä tehtävässäni liiketoiminnan kehityspäällikkönä työskentelen pitkälti strategiamme parissa ja erilaisissa strategiaprojekteissa yhteistyössä organisaatiomme kanssa.

Minua ilahduttaa suuresti, kuinka sitoutuneita ja ratkaisukeskeisiä ihmisiä meillä on töissä: kaikilla on aito halu palvella asiakkaitamme hyvin ja tehdä yhteistyöstä Saint-Gobainin kanssa luotettavaa, vaivatonta ja nopeaa. Samoin motivoi, kun olemme mukana ratkaisemassa yhdessä asiakkaiden ja alan toimijoiden kanssa monia ilmastonmuutokseen, vastuullisuuteen ja rakentamisen edelläkävijyyteen liittyviä haasteita.

Minua kiinnostaa rakentaminen ja siihen liittyvät asiat. Saint-Gobainilla on hieno missio parempien elinympäristöjen rakentamisesta ja jokapäiväisen elämälaadun parantamisesta. Meillä on myös hieno ote diversiteettiasioihin: tasa-arvo ja monimuotoisuus näkyvät päivittäisessä toiminnassamme."

 

Annina Asikainen, EHS-asiantuntija
Saint-Gobainilla 14 vuotta

Annina Asikainen, QEHS-assistentti
Annina Asikainen, EHS-asiantuntija

 

"Työskentelen asiantuntijana Saint-Gobain Finland Oy:n yhteisellä EHS- eli Environment, Health & Safety -osastolla ja hoidan pääasiassa ISOVERin Forssan ja Hyvinkään tehtaiden asioita. Aloitin työt heti liiketalouden laatu- ja ympäristöjohtamisen opintojen jälkeen 2007. Vuosien varrella olen toiminut myös tehdascontrollerina, ostoreskontrassa ja QEHS-assistenttina sekä ollut kahdesti äitiyslomalla.

Työni on monipuolista ja siihen kuuluu mm. sisäistä ja ulkoista raportointia, EHS-ohjeistuksia, koulutusten ja perehdytysten pitämistä tehtailla. Saan koostaa työpäiväni melko vapaasti. Parasta on työn vaihtelevuus ja se, kun saa tehdä töitä erilaisten ihmisten kanssa koko organisaation laajuudelta. Myös jatkuva parantamisen mahdollisuus motivoi. 

Tehdasorganisaatiossa naisia on vähemmän kuin toimiston puolella, mutta olen viihtynyt miesvaltaisella alalla hyvin, enkä ole kokenut mitään negatiivista. Monimuotoinen työyhteisö on suuri rikkaus, sillä erilainen ajattelu tuo aina uutta näkökulmaa asioihin."

 

Jenni Vienola, vs. henkilöstöjohtaja
Saint-Gobainilla 7 vuotta

Jenni Vienola, vs. henkilöstöjohtaja
Jenni Vienola, vs. henkilöstöjohtaja

 

"Tällä hetkellä vastaan yrityksen henkilöstöpolitiikasta, yleisen tason linjauksista ja henkilöstön kehittämisestä. Työhöni kuuluu mm. johtamisen kehittämistä, sparrausta ja koulutusta, henkilöstön sitoutumiseen ja hyvinvointiin liittyvien asioiden jatkuvaa parantamisesta sekä sisäistä viestintää. Yhdessä tiimini kanssa varmistamme, että henkilöstö- ja palkkaprosessit toimivat ja tukevat liiketoiminnan tarpeita ja että meillä on oikeaa osaamista oikeassa paikassa. HR:llä on tärkeä rooli yhtenäisen kulttuurin luomisessa ja yrityksen arvojen jalkauttamisessa.

Olen urani varrella päässyt tutustumaan laaja-alaisesti niin HR-kenttään kuin projektien ja tiimityöskentelyn kautta rakennusalaan. Meillä on hyvä yhteishenki ja asioista voi puhua matalalla kynnyksellä. Omalla tekemisellä pystyy vaikuttamaan yrityksen toimintaan ja jokaisessa roolissa on mahdollista oppia aina uutta olemalla itse aktiivinen ja utelias.

Isossa organisaatiossa on paljon erilaista väkeä, ja kohtaamiset synnyttävät usein tuoreita ideoita. Monimuotoisuus onkin yksi HR-strategiamme kulmakivistä; eri ikäisiä naisia ja miehiä sekä erilaisia kulttuuri- ja koulutustaustoja yhdistelemällä saadaan aikaan luovempia tiimejä ja uusia ratkaisuja!"

 

Riikka Paranko, Laadunvalvontalaborantti
Saint-Gobainilla 5 vuotta

Riikka Paranko, laadunvalvontalaborantti
Riikka Paranko, laadunvalvontalaborantti

 

"Tulin suoraan ammattikoulun penkiltä ISOVERille Hyvinkään tehtaalle. Etsin koulun jälkeen teknillisempää työpaikkaa ja päädyin rakennustuotteiden laadunvalvonnan pariin, kun huomasin täällä avoimen paikan. Työ on tuntunut omalta, ja tykkään todella paljon paitsi itse työstä, myös Saint-Gobainista työpaikkana.

Työtehtäviini kuuluu esimerkiksi rutiininomaisia laadunvalvontamittauksia, tehtaan laitteiden kalibrointia ja tuotekehityksen tukemista. Tuotekehitystiimin avustaminen voi olla vaikka erilaisten mittausratkaisujen kehittämistä tai uusien tuotteiden laadunvalvontaa. Voisi kai sanoa, että työmaana on koko tehdas, ja välillä käyn myös Forssan tehtaalla. Parasta työssä on monipuolisuus ja vaihtelevuus sekä työyhteisö.

Olen sen verran nuori, että tasa-arvo tuntuu itsestään selvältä asialta. Tuotannon puolella on tosin aika vähän naisia, mutta samalla tavalla minut on otettu kaikkeen mukaan – täällä on maailman parhaat työkaverit!"

 

Lue lisää

 

Back top