Rakennustiedon järjestämä keskustelusarja haastaa rakennusalan toimimaan yhdessä

To, 31.03.2022 - 11:02
Rakennustieto järjestää pyöreän pöydän keskustelusarjan, jonka tavoitteena on synnyttää KIRA-alalle laajaa keskustelua systeemisen muutoksen tarpeesta ja löytää yhdessä ratkaisuita systeemisen muutoksen vauhdittamiseksi. Saint-Gobain on sarjan tukijana.
Rakennustiedon järjestämä keskustelusarja haastaa rakennusalan toimimaan yhdessä

Systeeminen muutos edellyttää systeemisia ratkaisuja. Rakennustiedon pyöreän pöydän keskustelusarjalla haastetaan koko alaa laajalla rintamalla pohtimaan, mikä estää eri tahoja toimimasta yhdessä fiksummin ja tekemästä tuottavuusloikkaa.

Yhteisen tilannekuvan avulla tunnistetaan haasteet

Ensimmäisen pyöreän pöydän aiheena 10.3. oli ”Miten asuinkerrostalotyömaan laatua parannetaan ja läpimenoajasta otetaan kolmannes pois hukkaa vähentämällä”. 

– Ensimmäinen pyöreän pöydän keskustelu oli osallistujamenestys! Rakennusalalla on iso tarve liiketoimintalähtöisille muutoksille ja työn sekä materiaalien virtauttamiselle. Olli Seppänen Aalto-yliopistolta tiivisti osuvasti, että tutkimusaineistossa korostuu rakentamisen piipahtelupainotteisuus – meidän täytyy toimialana yhdessä luoda työmaalle edellytykset tehdä tuottavaa työtä, kuvailee Saint-Gobainin Data & Development Manager Wilma Siitonen.

Wilma teki myös keskustelusarjaa varten ennakkovideon otsikolla ”Muutokset vaikuttavat virtaustehokkuuteen työmaalla”. Katso ennakkovideo YouTubesta!

Seuraavaksi haussa ratkaisut systeemisiin ongelmiin

Ensimmäisessä tapahtumassa luotiin yhteinen tilannekuva merkittävimmistä systeemisistä ongelmista, joihin etsitään ratkaisuja pyöreässä pöydässä II. Pyöreän pöydän keskustelusarjan toinen keskustelu pidetään 21.4. klo 12.30-16. 

Keskustelusarja on tarkoitettu kiinteistöomistajille, tilaajille, rakennuttajille ja rakennuttajakonsulteille, suunnittelijoille, rakennusliikkeille ja aliurakoitsijoille, tuotteita ja esivalmisteisia komponentteja valmistavalle teollisuudelle, ylläpidosta vastaaville ja viranomaisille, sekä oppilaitoksesten opettajille ja erityisesti kesän 2021 aikana työmaaharjoittelussa olleille opiskelijoille. Tilaisuus on maksuton.

Tule mukaan vaikuttamaan alan tulevaisuuteen ja ilmoittaudu tapahtumaan!

Back top