Saint-Gobain vahvasti mukana FIGBC:n asiantuntijatyössä

Pe, 13.12.2019 - 10:27
Kaudella 2020–2021 FIGBC:ssa toimii neljä toimikuntaa: Vähähiilinen rakentaminen, Hiilineutraalit kiinteistöt, Kestävät alueet ja Kestävä infra.
Kuva: FiGBC

Green Building Council Finlandin syyskokous valitsi marraskuussa uudeksi puheenjohtajaksi Finreim Oy:n Petri Suutarisen ja varapuheenjohtajaksi vastuullisuuspäällikkömme Anne Kaiserin. Nyt on nimetty myös keväällä 2020 toimintansa aloittavien uusien toimikuntien puheenjohtajat ja jäsenet: Saint-Gobainilta mukana FIGBC:n asiantuntijatyössä ovat Annen ohella Gyprocin suunnittelijapalvelun myyntipäällikkö Mikael Nyholm, Weberin tuote- ja kehityspäällikkö Hassan Raad ja Ecophonin konseptikehityksestä, asiakaspalvelusta ja tuotetuesta vastaava päällikkö Virpi Villa-Peltonen.

Mikael nimettiin Vähähiilinen rakentaminen -toimikuntaan, jossa myös Hassan on varajäsenenä. Virpi nimettiin WELL-ryhmään, joka keskittyy WELL-luokitusjärjestelmään liittyvistä kansallisista näkökulmista.

Vähähiilinen rakentaminen -toimikunta edistää vähähiilisyyttä ja kiertotaloutta rakennusten suunnittelussa, rakentamisessa ja materiaalien valmistuksessa. Toimikunnan tavoitteena on nostaa rakennusalan tavoitetasoa kohti hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Toimikunta keskittyy materiaalien valmistuksessa aiheutuvien hiilipäästöjen merkittävään vähentämiseen rakennushankkeissa. WELL-ryhmän tavoitteena on puolestaan muodostaa yhteinen näkemys sertifiointikriteerien soveltamisesta ja helpottaa kriteerien ohjausta Suomessa sekä tuoda suomalaista näkemystä IWBI:n toimintaan ja WELL-kehitykseen.

Toimikunnat ovat FIGBC:n jäsenten edustajista koostuvia monialaisia asiantuntijaverkostoja, joissa käsitellään tuoreimmat kuulumiset, jaetaan parhaita käytäntöjä, opitaan ja kehitetään alaa yhdessä. Toimikunnat painottavat yhteistyömahdollisuuksiin tarttumista ja kestävyyden edistämistä. Asiantuntijaryhmät ovat tietyn aihepiirin osaajista koostuvia ryhmiä, joissa keskitytään tietyn aihepiirin edistämiseen Suomessa, sekä jaetaan tietoa ja osaamista ryhmän kesken.

Lue lisää toimikunnista ja ryhmistä

Back top