Vastuullisen kiinteistöliiketoiminnan painopiste on nyt ilmastotyössä

Pe, 27.09.2019 - 09:44
Ilmastonmuutoksen hillintä on ammattimaisten kiinteistösijoittajien vastuullisuusjohtamisen ytimessä. Saint-Gobain osallistui Vastuullinen kiinteistöliiketoiminta 2019 -katsaukseen tarjoamalla hyviä esimerkkejä vähähiilisyydestä ja kiertotaloudesta.
Vastuullinen kiinteistöliiketoiminta 2019 -katsaus julkaistiin 25.9.

Kuudes Vastuullinen kiinteistöliiketoiminta -katsaus julkaistiin 25.9. osana kansainvälistä vihreän rakentamisen teemaviikkoa. Teemana on vuonna 2019 ilmastonmuutoksen hillintä.

Ammattimaiset, suuria kiinteistöomaisuuksia kehittävät ja hallinnoivat kiinteistöalan toimijat ovat eturintamassa soveltamassa monenlaisia toimia rakennusten ilmastovaikutusten vähentämiseksi. Katsauksessa esitellään kiinteistöalan toimijoiden panostuksia ilmastotyöhön sekä kiinteistöjen energiankulutuksen ja CO₂-päästöjen seuraamiseen kehitetyn WWF-KTI ilmastotyökalun markkinatuloksia. Katsaus luotaa myös kiertotalousajattelun teemoja ja mahdollisuuksia kiinteistöliiketoiminnassa.

Saint-Gobain auttaa pienentämään rakennetun ympäristön ekologista jalanjälkeä tarjoamalla vähähiilisiä, kiertotaloutta tukevia ja hyvinvointia edistäviä rakennustuotteita sekä toimimalla kestävän, vihreän rakentamisen asiantuntijakumppanina. Vastuullinen kiinteistöliiketoiminta 2019 -katsaukseen Saint-Gobain Finland tarjosi kaksi hyvää esimerkkiä ilmastonmuutosta hillitsevistä toimista: EU-rahoitteisessa kiertotalouden innovaatiohanke WOOL2LOOP:issa purku- ja rakennusjätteessä olevaa mineraalivillaa palautetaan kiertoon geopolymeeriteknologian avulla, ja omien tehtaiden siirtyminen uusiutuvaan sähköenergiaan vuonna 2018 näkyy yli 10 % pienempänä hiilijalanjälkenä ISOVER-lasivillan ja Gyproc-kipsilevyjen osalta.

– Uskomme, että yhteistyö kaikkien rakennussektorin toimijoiden kanssa on avain hiilineutraaliuteen ja kiertotalouden toteutumiseen rakennetussa ympäristössä. Suurena rakennustuoteteollisuuden toimijana ja vihreän rakentamisen asiantuntijana meillä on mahdollisuus viedä alaa eteenpäin ja rakentaa parempia elinympäristöjä yhdessä muiden kanssa. Olemme avoimia erilaisille yhteistyökuvioille, innostaa Saint-Gobain Finlandin vastuullisuusjohtaja Anne Kaiser.

Back top