video

Tunnustettu, vastuullinen toimija

Saint-Gobain on avoimesti sitoutunut vastuulliseen toimintaan ja kestävän rakentamisen edistämiseen sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti. Olemme ylpeitä siitä, että meidät tunnetaan myös ratkaisujemme vastuullisuudesta.

Näkyvä ja tunnustettu sitoutumisemme

Saint-Gobain on tunnustettu useampien vastuullisen sijoittamisen luokituksien ja indeksien kautta. Liityimme vuonna 2016 Dow Jones World ja Dow Jones Europe Sustainability -indekseihin, joissa sijoituimme kolmen parhaan kansainvälisen yrityksen joukkoon sekä parhaaksi eurooppalaiseksi yritykseksi rakennustuotesektorilla.

Olemme sitoutuneet myös YK:n Global Compact (UNGC) -aloitteeseen vuonna 2003. Tuomme avoimesti esiin toimintamme vaikutukset ilmastonmuutokseen, vesistöihin ja metsiin myös CDP-ohjelmien kautta.

Suomessa olemme myös yritysvastuuverkosto FIBS:in jäsen.

Pohjoismaissa olemme allekirjoittaneet Pohjoismaisen Nordic Build charterin vuonna 2014. Sen tavoitteena on edistää kestävän rakentamisen konseptien kehittämistä Pohjoismaissa.

​​Leader1

Ylimmän johdon esimerkki

Konsernimme johtokunnan puheenjohtaja Pierre-André de Chalendar on esimerkki näkemyksellistä johtajasta, joka on sitoutunut myös henkilökohtaisesti taisteluun ilmastonmuutosta vastaan.

Hän oli aktiivisesti mukana Pariisin COP21-ilmastokokouksessa ja osallistuu keskusteluun rakennetun ympäristön kestävyydestä. Vuonna 2015 julkaistiin toimitusjohtajamme kirjoittama kirja (Our fight for the Climate) yritysten roolista ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.

Pierre-André palkittiin vuonna 2016 David Gottfried Global Green Building Award -palkinnolla World Green Building Councilin toimesta. Palkitsemisen perusteena olivat hänen henkilökohtaiset saavutuksensa. Hänet tunnetaan globaalin kestävän, vihreän rakentamisen edistäjänä. Hänellä on innovatiivinen ja omintakeinen lähestymistapa, jonka lähtökohtana on luoda kannattavaa liiketoimintaa vihreän, vastuullisen rakentamisen avulla. 

Leader 2

Sitoutunut kumppani

Mitä tulee alan eteenpäin viemiseen ja kumppanuuksiin kestävän rakentamisen edistämiseksi, Saint-Gobain on aktiivinen jäsen useissa eri organisaatioissa kuten Green Building Council -verkostossa maailmalla ja Suomessa.

1

2

3

Mitä vastuullisuus merkitsee meille?

Vastuullisuus ja kestävä rakentaminen ovat meille tärkeitä asioita. Koulutamme henkilöstöämme ja meillä on kestävän rakentamisen ja vastuullisuuden asiantuntijatiimejä. Heiltä saat asiantuntemusta, apua ja tukea, miten rakentaa kestävämpiä rakennuksia tuotteitamme ja ratkaisujamme parhaiten juuri sinun hankkeessasi soveltaen.

experts

hero2

Tutustu asiantuntijoihimme

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tietoa tai dokumenttia tältä sivustolta tai brändiemme nettisivustoilta? Tarvitsetko lisätietoa tuotteidemme ja ratkaisujemme ympäristövaikutuksista tai sisäilmapäästöistä? Etkö löytänyt ympäristöselostetta nettisivustoiltamme tai RTS EPD - tietokannasta? Meiltä löytyy tarvitsemasi tieto ja dokumentaatio.

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään! 

Lisätietoja Anne Kaiserilta 

Vastuullisuutta kaikilla tasoilla

Koska vastuullisuus on strategiamme ytimessä, se on myös keskeinen osa yrityskulttuuriamme. Koulutamme ja haastamme työntekijöitämme kehittymään vastuullisuuden ja kestävän rakentamisen asiantuntijoiksi.

Syksyllä 2017 järjestimme myynnin, tuotekehityksen, teknisen palvelun ja markkinoinnin henkilöstölle koulutuksen LEED ja BREEAM ympäristösertifioinneista.

Meillä on oma mobiilisovellus (Sustainability Hero) työntekijöillemme, jonka avulla viestimme, koulutamme ja innostamme työntekijöitämme vastuulliseen toimintaan ja kasvattamaan asiantuntemustaan kestävästä rakentamisesta. Sovellus sisältää pelejä, videoita, haasteita ja osallistujien pisteytyksen - vastuullisuusviestintä voi olla myös hauskaa ja osallistavaa!

Tiedämme myös, että pienet päivittäiset arjen valinnat meidän jokaisen elämässä voivat saada aikaan suuren muutoksen. Siksi lanseerasimme “Big Little moves” -työntekijäkampanjan vuonna 2017. Kaikilla työntekijöillämme oli mahdollisuus äänestää lempiekotekoaan ja integroimme suosituimmat ekoteot osaksi toimintaamme kautta maailman.

Sitoumuksemme

Saint-Gobain on tehnyt useita vastuullisuussitoumuksia, koska uskomme, että kehittämällä toimintaamme yhä vastuullisemmin, voimme vastata tulevaisuuden haasteisiin yhä paremmin. Meille vastuullisuus tarkoittaa sidosryhmiemme kuuntelemista ja sitoutumista kestävien elinympäristöjen rakentamiseen.

Saint-Gobain kuuluu lukuisiin paikallisiin ja kansainvälisiin aloitteisiin. 

UN

nordic built

se4all

Nordic Built

Saint-Gobain on Pohjoismaiden ja Baltian alueella mukana Nordic Built Charter -aloitteessa, joka on yksi esimerkki toimenpiteistämme vastuullisen, kestävän rakentamisen edistämiseen.

Nordic Built on Pohjoismaiden ministerineuvoston aloite, joka pyrkii edistämään kestävän rakentamisen kehitystä Pohjoismaissa. Se koostuu kymmenestä periaatteesta, joiden tukeminen sopii hyvin yhteen Saint-Gobainin vastuullisuusperiaatteiden kanssa.

NORDIC BUILT -HANKKEEN 10 PERIAATETTA

Luomme rakennetun ympäristön, joka:

 • on tehty ihmisille ja edistää elämänlaatua
 • vie kestävyyden uudelle tasolle innovatiivisen ajattelumme ja huippuosaamisemme ansiosta
 • yhdistää kaupunkielämän ja luonnonarvot
 • yltää nollapäästöihin elinkaarensa aikana
 • on toiminnallista, älykästä ja esteettisesti vetoavaa parhaiden pohjoismaisten suunnitteluperinteiden mukaisesti
 • on vankkaa, kestävää, joustavaa, ajatonta ja rakennettu kestämään
 • hyödyntää paikallisia resursseja ja sopii paikallisiin olosuhteisiin
 • on tuotettu ja ylläpidetty kumppanuushankkeissa, jotka perustuvat maa- ja toimialarajat ylittävään läpinäkyvään yhteistyöhön
 • hyödyntää skaalautuvia ja maailmanlaajuisesti käytettäviä konsepteja
 • tuottaa hyötyä ihmisille, yrityksille ja ympäristölle

www.nordicinnovation.org/nordicbuilt

Global Compact

Saint-Gobain liittyi YK:n Global Compact -aloitteeseen (UNGC) vuonna 2003. UNGC on kansainvälinen aloite, johon on sitoutunut yli 2 000 yritystä ja kansalaisjärjestöä. Sen pohjana on kymmenen yleismaailmallista periaatetta, jotka liittyvät ihmisoikeuksiin, työhön, ympäristöön ja korruption ehkäisemiseen. Tämän kansainvälisen verkoston tavoitteena on edistää yhdessä inhimillisen ja kestävän talouden kehitystä. UNGC:iin liittymällä Saint-Gobain sitoutui ottamaan sen 10 periaatetta osaksi strategiaansa ja toimintaansa.

Vuonna 2009 Saint-Gobain allekirjoitti kaksi Global Compactiin liittyvää dokumenttia:

Lue lisää: UNGC

 

Se4all

Kööpenhaminassa järjestettiin lokakuussa 2014 Global Green Growth Forum, jossa Saint-Gobain-konsernin johtokunnan puheenjohtaja Pierre-André de Chalendar allekirjoitti SE4ALL-aloitteen (Sustainable Energy for All).

SE4ALL julkaistiin vuonna 2012. Aloite on monien julkisen, yksityisen ja kansalaisjärjestöjen yhteistyön tulosta. YK:n pääsihteeri esitteli sen vuonna 2011, ja se koostuu kolmesta toisiinsa liittyvästä tavoitteesta, jotka on tarkoitus saavuttaa vuoteen 2030 mennessä:

 • modernien energiapalveluiden saatavuuden parantaminen
 • energiatehokkuuden parantaminen kaksinkertaiseksi
 • uusiutuvan energian hyödyntämisen kaksinkertaistaminen

www.seforall.org

 

Back top