Tunnustettu, vastuullinen toimija

Saint-Gobain on avoimesti sitoutunut vastuulliseen toimintaan ja kestävän rakentamisen edistämiseen sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti. Olemme ylpeitä siitä, että meidät tunnetaan myös ratkaisujemme vastuullisuudesta.

Näkyvä ja tunnustettu sitoutumisemme

Saint-Gobain on tunnustettu useampien vastuullisen sijoittamisen luokituksien ja indeksien kautta. Liityimme vuonna 2016 Dow Jones World ja Dow Jones Europe Sustainability -indekseihin, joissa sijoituimme kolmen parhaan kansainvälisen yrityksen joukkoon sekä parhaaksi eurooppalaiseksi yritykseksi rakennustuotesektorilla.

Olemme sitoutuneet myös YK:n Global Compact (UNGC) -aloitteeseen vuonna 2003. Tuomme avoimesti esiin toimintamme vaikutukset ilmastonmuutokseen, vesistöihin ja metsiin myös CDP-ohjelmien kautta.

Suomessa olemme myös yritysvastuuverkosto FIBS:in jäsen.

Pohjoismaissa olemme allekirjoittaneet Pohjoismaisen Nordic Build charterin vuonna 2014. Sen tavoitteena on edistää kestävän rakentamisen konseptien kehittämistä Pohjoismaissa.

Leader1

Ylimmän johdon esimerkki

Konsernimme toimitusjohtaja Pierre-André de Chalendar on esimerkki näkemyksellistä johtajasta, joka on sitoutunut myös henkilökohtaisesti taisteluun ilmastonmuutosta vastaan.

Hän oli aktiivisesti mukana Pariisin COP21-ilmastokokouksessa ja osallistuu keskusteluun rakennetun ympäristön kestävyydestä. Vuonna 2015 julkaistiin toimitusjohtajamme kirjoittama kirja (Our fight for the Climate) yritysten roolista ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.

Pierre-André palkittiin vuonna 2016 David Gottfried Global Green Building Award -palkinnolla World Green Building Councilin toimesta. Palkitsemisen perusteena olivat hänen henkilökohtaiset saavutuksensa. Hänet tunnetaan globaalin kestävän, vihreän rakentamisen edistäjänä. Hänellä on innovatiivinen ja omintakeinen lähestymistapa, jonka lähtökohtana on luoda kannattavaa liiketoimintaa vihreän, vastuullisen rakentamisen avulla. 

Leader 2

Back top